КАМЕРНИЙ ХОР ІМ.Д. БОРТНЯНСЬКОГО ЗІ СВЯТКОВИМ КОНЦЕРТОМ У БОРИСОГЛІБСЬКОМУ СОБОРІ

КАМЕРНИЙ ХОР. БОРИСОГЛІБСЬКИЙ СОБОР


У неділю 15 жовтня 2017 року відвідувачі Борисоглібського собору та шанувальники хорового співу насолоджувалися гармонією духовної музики від Академічного камерного хору ім. Бортнянського під керівництвом Івана Богданова Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм. Концерт був присвячений святу Покрови Пресвятої Богородиці, і його програма складалася з духовних творів П. Чеснокова, М. Балакирева, М. Леонтовича, Д. Бортнянського.

Борисоглібський собор – серед найулюбленіших місць виступів хору ім. Д. Бортнянського, де особливо урочисто, піднесено й наближено до задумів авторів звучить духовна музика. Як зауважив директор колективу Ігор Найдьон, хор вже тривалий час виступає тут, але особливістю цього концерту стало розташування вокалістів на традиційному для церковних співаків місці – на хорах. У концерті також брали участь студенти Чернігівського музичного колегіуму ім. Л. Ревуцького, які набували навичок ведучих. Для зручності слухачів вони перебували разом з ними у залі собору, оголошували концертні номери, розповідали про композиторів та твори, що виконувалися.

Наступний виступ хору імені Д. Бортнянського відбудеться 26 жовтня 2017 року у музично-театральному дійстві «Аліса у країні чудес». Це театрально-хоровий проект, ідея якого належить художньому керівнику та головному диригенту Академічного камерного хору ім. Д. Бортнянського Івану Богданову. У виставі лунатимуть твори британського чоловічого ансамблю «The King`s Singers», які в Україні виконуватимуться вперше. Слід зазначити, що концерт виконується англійською мовою з українськими субтитрами.

Віра Лобановська


QR-Code generated with LudwigQRCode