КАЛЕТА

13
грудень
2017

середа
19:00

КАЛЕТА

ВЕЧОРНИЦІ НА АНДРІЯ

АКАДЕМІЧНИЙ НАРОДНИЙ ХОР
Художній керівник та головний диригент
Заслужений діяч мистецтв України
ВОЛОДИМИР КОЦУР

Автор сценарію
Анатолій Покришень

Балетмейстер
Віктор Войников

Звукорежисер
Володимир Попов

Режисер-постановник
Володимир Коцур

-----

У грудневі найкоротші дні року, коли, як мовиться, «день до обіду», мудрий український народ запровадив яскраве й своєрідне свято – вечорниці на Андрія. Його ще звуть Калетою – це хліб, що символізує сонце, його випікають господині на святковий вечір. Коли на дворі холодно, а у хаті біля печі затишно, тут збирається молодь – це переважно її свято. Дівчата гадають на майбутню долю, юнаки приглядаються до майбутніх наречених. Розваги, забави, пісні і танці, гарні страви, яскраві костюми – наш народ уміє прикрасити своє життя і гарно відпочити взимку, коли природа дозволяє такий антракт. І в таке надзвичайно прекрасне, чарівне, казкове дійство пропонують зануритися чернігівцям та гостям нашого міста артисти Академічного народного хору Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

Вистава відбуватиметься у самісінький святковий день – 13 грудня. Гостей зустрічатимуть вже у фойє філармонійного центру, де можна буде пригоститися традиційною медовухою та українськими закусками і побачити зблизька обрядові молодіжні забави. А далі артисти запросять до глядацької зали на святковий концерт. Керівник Академічного народного хору заслужений діяч мистецтв України Володимир Коцур зазначає, що програму готували, ретельно вивчаючи глибинні народні традиції й обряди. За основу взято сценарій відомого поета, письменника, сценариста, лауреата міжнародних премій Анатолія Покришня. Хореографічні сцени – від вражаючого постановника Віктора Войникова. «У цьому музично-драматично-театралізованому дійстві задіяний весь колектив народного хору: музики, танцівники, співаки. Причому багато з них виступатимуть у ролях, яких від них ніколи не чекали!» – заінтригував керівник колективу Володимир Коцур. Пропустити таку красу?! Ні за що!

Запрошуємо на яскраве театралізоване свято народних традицій до Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм 13 грудня 2017 року о 19 годині.

Віра Лобановська


Ціна квитків: 30-60 грн.
Тривалість: 1 год. 30 хв.
ЖИВИЙ ЗВУК