ВОНИ НЕ ВТОМЛЮЮТЬСЯ ТВОРИТИ ДОБРО – ЧЕРНІГІВЩИНА ВІТАЄ СОЦІАЛЬНИХ ПРАЦІВНИКІВ

УРОЧИСТИЙ ЗАХІД. СОЦІАЛЬНА СФЕРА


2 листопада 2017 року Чернігівський обласний філармонійний центр фестивалів та концертних програм гостинно зустрів шановних гостей – працівників соціальної сфери Чернігівщини. Урочистий захід відбувся з нагоди їхнього професійного свята, яке в Україні відзначається у першу неділю листопада. Привітати представників цієї благородної професії, які несуть нелегкий тягар піклування про самих знедолених і нужденних наших громадян, прибули голова Чернігівської обласної ради Ігор Вдовенко, заступник голови облдержадміністрації - керівник апарату Чернігівської ОДА Наталія Романова, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, директор Департаменту соціального захисту населення Чернігівської ОДА Олег Русін.

«Майже сім тисяч соціальних працівників щодня знижують соціальну напругу в суспільстві, допомагають вирішити такі, здавалося б, буденні але вкрай важливі для кожної людини питання. Це потребує не лише високого професіоналізму, а й терпіння, людяності, душевного тепла», - зазначила у вітальному слові Наталія Романова.

Серед нових викликів, що нині постали перед нашим суспільством – величезне навантаження на працюючих і збільшення кількості людей, які потребують соціальної опіки. На цьому наголосив міський голова Владислав Атрошенко: «Кількість працюючих просто катастрофічно зменшується, а кількість людей, які потребують соціальної допомоги – збільшується. Трудова міграція й скорочення населення призводять до «туркменського варіанта», коли діти муситимуть дбати про пенсію і соціальні виплати. Тому у мене побажання, щоб ми перевернули цю статистику, усвідомивши, наскільки це важливо. Тоді у нас буде гарне майбутнє».

Ігор Вдовенко у свою чергу запевнив, що депутатський корпус обласної ради з розумінням ставиться до нелегкої й відповідальної праці соціальних працівників, на яких нині лягло додаткове навантаження через агресію на Сході України і збільшення кількості людей, що потребують соціального захисту: це внутрішньо переміщені особи, воїни АТО, сім’ї загиблих. Він із задоволенням повідомив, що на 10-й сесії обласної ради було ухвалено рішення щодо збільшення видатків на забезпечення соціальних потреб цих категорій громадян. Голова обласної ради подякував соціальних працівників за самовіддану працю, людяність, прагнення до соціальної справедливості і закликав продовжувати і не втомлюватися робити добро.

Керівники області та міста вручили почесні грамоти та подяки тим, хто відзначився високими здобутками у своїй праці.

Святковий концерт подарували учасникам урочистого заходу артисти Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм. У ньому взяли участь: капела бандуристів ім. Остапа Вересая - художній керівник та головний диригент заслужена артистка України Раїса Борщ; солісти - заслужений артист України Володимир Гришин, лауреати міжнародних конкурсів Марина Маккей, В’ячеслав Мацвійко, Олена Близнюк, Світлана Примак, Богдан Тонкошкурий, В’ячеслав Петрик, Марина Коваленко та театр танцю «Екватор». У концерті також взяли участь аматорські колективи соціальних працівників. Провели святкову програму артисти філармонійного центру, лауреати міжнародних конкурсів Дмитро Обєдніков та Інна Василенко.

Віра Лобановська


QR-Code generated with LudwigQRCode