ОСІННЯ КЛАСИКА У ЧЕРНІГІВСЬКОМУ ФІЛАРМОНІЙНОМУ ЦЕНТРІ

ВІЙСЬКОВО-МУЗИЧНИЙ ЦЕНТР

Похмурим осіннім вечором 17 листопада 2017 року Чернігівський філармонійний центр фестивалів та концертних програм гостинно відчинив свої двері для шанувальників духового оркестру Військово-музичного центру Сухопутних військ ЗСУ. Керівник оркестру підполковник Ігор Кішман обрав для концертної програми популярні класичні твори. Увертюра «Коріолан» Л. Бетховена, попурі на теми з опер Дж. Верді, Увертюра до опери «Італійка в Алжирі» Ж. Россіні, інші світові шедеври – концерт мав промовисту назву «Осіння класика» і пройшов ніби на одному подиху. Родзинкою концерту став виступ соліста Чернігівського філармонійного центру заслуженого артиста України Сергія Сулімовського. Заворожливий вокал нашого визнаного співака та музика військового оркестру занурили слухачів у чарівну гармонію улюблених творів: «Ой ти, дівчино, з горіха зерня» А. Кос-Анатольського, «О sole mio» Ді Капуа. Оваціїї та вигуки «Браво!» здобули музиканти від вдячної публіки. Кульмінацію приберегли насамкінець – це був стрімкий і прекрасний «Танець з шаблями» з балету «Гаяне» Арама Хачатуряна, який музикантам військового оркестру довелося виконати двічі – на БІС!

«Ми працюємо не лише в жанрі військової музики й класики, але й виконуємо популярну музику, і джаз. Маємо доволі різноманітні програми. Багато виступаємо в різних містах Україні, а також у Києві – на святкових заходах, професійних святах. Неодноразово виступали на закордонних сценах – у Франції, Італії, Німеччині. Зараз дещо складніше з цим, але роботи вистачає», - розповів Ігор Кішман по завершенні виступу.

Цим концертом завершується певний етап у творчому житті оркестру, адже у колективу вже є новий керівник. Ігор Кішман як начальник і художній керівник військово-музичного Центру Сухопутних військ Збройних Сил України відтепер зосередиться на загальному управлінні Центром. Проте як фаховий військовий диригент обіцяє не полишати улюблену справу і по можливості долучатися до концертної діяльності цього відомого не тільки в нашій країні, але й за її межами, оркестру.

Віра Лобановська


QR-Code generated with LudwigQRCode