ТЕТЯНИН ДЕНЬ У ЧЕРНІГІВСЬКОМУ ФІЛАРМОНІЙНОМУ ЦЕНТРІ – ПОВНИЙ АНШЛАГ

ДЕНЬ ТЕТЯНИ


По домашньому тепло і затишно відзначили у Чернігівському обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм Тетянин день 25 січня 2018. Це християнське і народне свято стало чудовим приводом зібратися під дахом гостинного філармонійного центру, зустрітися з улюбленими артистами, разом помолитися за кращу долю. Традиційно вже десять років поспіль День Тетяни готує й проводить іменинниця, лауреат міжнародних конкурсів артистка вокалістка-солістка Тетяна Олійник. Цього разу вона віддала сцену переважно молодим талановитим колегам, які задали сучасний ритм і драйв насиченому і яскравому концерту.

У концерті взяли участь наші зіркові співаки: заслужений артист України Сергій Сулімовський, лауреати міжнародних та всеукраїнських конкурсів Марина Коваленко, Ольга Печко (у співпраці з артистом Костянтином Слободенюком), В’ячеслав Мацвійко, Олена Близнюк, Світлана Приймак, Богдан Тонкошкурий, В’ячеслав Петрик. Вони співали сольно і в дуетах, і на одній сцені, в одному концерті гармонійно поєдналися народні пісні – і сучасні естрадні композиції; ліричні, філософські твори – й веселі та жартівливі. Повноти й довершеності додавали пісенним номерам балетні постановки лауреата міжнародних конкурсів театру танцю «Екватор» за участі його керівника Віктора Войникова та артистів Олександра Коваленка та Катерини Великої.

Серед родзинок концерту – дивовижний дует Сергій Сулімовський-Марина Коваленко зі зворушливою композицією «Любов останньою ніколи не буває» Миколи Мозгового на слова Миколи Кликова. Серед чудових несподіванок – тріо Олена Близнюк, Світлана Приймак і Тетяна Олійник з феєричним виконанням жартівливої пісні «Балувана Галя» з репертуару групи Selfy. А також номер В’ячеслава Мацвійко «Сірожине пирожине» з репертуару групи «ТІК», де на «підтанцьовці» запалював глядацький зал сам режисер колективу концертних виконавців Дмитро Обєдніков.

Артисти вражали публіку не лише голосами й акторською майстерністю. Яскравими й вражаючими були і костюми, які доповнювали й підсилювали задумані образи. Іменинниця Тетяна Олійник була особливо вишуканою у розкішних і зі смаком підібраних вбраннях.

Душевного тепла додали концерту виступи талановитих синів іменинниці. Чарівним голосом чарівливу пісню «Білий сніг на зеленому листі» композитора Олексанра Білаша на вірші Михайла Ткача  виконав Роман Лузан, який продовжує артистичну династію батьків і є професійним співаком. А наймолодший син Тетяни Олійник Олександр Лузан, чий талант розкривався практично на очах постійних відвідувачів Чернігівського філармонійного центру, порадував шанувальників майстерним виконанням арії Фігаро з опери «Весілля Фігаро» В. Моцарта – мовою оригіналу.

Вітали глядачів зі святом і особисто колегу Тетяну Олійник чудовими концертними номерами заслужена артистка естрадного мистецтва України Ніна Коцур; колектив Академічного народного хору Чернігівського філармонійного центру під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Володимира Коцура – яскравими сценічними постановками; Капела бандуристів імені Остапа Вересая Чернігівського філармонійного центру під керівництвом заслуженої артистки України Раїси Борщ та заслуженого працівника культури України Миколи Борща розважали глядачів дотепними концертними номерами зі скарбниці українського гумору, а також потішили басом Івана Берізки та його проникливим «Взяв би я бандуру» у супроводі капели.

(Автор цих рядків таємно сподівалася почути «Сиву зозуленьку» у вражаючому, неперевершеному виконанні Тетяни Олійник. Навіть хотіла замовити цей номер, але вирішила не втручатися у підготовчий процес. Мрія почути знову цей шедевр залишається на майбутнє…)

Кульмінацією програми стала спільна молитва усіх присутніх за Україну та її народ, до якої закликала Тетяна Олійник: «Сьогоднішнім концертом ми завдячуємо нашим захисникам. І тому я попрошу усіх з’єднати наші руки, з’єднати наші серця і разом помолитися за наш багатостраждальний народ!» Під схвильований голос Тетяни Олійник, у якому бриніли сльози (її старший син – учасник бойових дій), хтось також молився зі сльозами на очах, з почуттями любові і гордості за свою країну і її мужніх і красивих людей: «Благослови Боже всі наші родини і всю нашу Україну. Хай животворна роса впаде на наші землі і на наші душі. Захисти нас від ворогів видимих і невидимих, навчи нас, Господи, не продавати нашу совість ні задорого, ні задешево. Любов’ю об’єднай наші серця, щоб нарешті настав мир і злагода між нами, зупини, Господи, всіх тих, хто розпалює ворожнечу. Підтримай наших воїнів, на долю яких випав обов’язок захищати нашу землю і наш народ. І в хвилини радості, і в хвилини суму, ми з вами, дорогі наші захисники! Ми схиляємо голови перед вашою мужністю, перед вашою жертовністю і перед вашим героїзмом. Слава Україні! Героям слава!»

Завершився концерт світлою, оптимістичною, сповненою любові до своєї країни та її людей піснею «Україна-вишиванка» Олега Харитонова на слова Петра Маги з її мудрим зверненням до своєї країни: «Може є у світі кращі кольори на полотні, але ти єдина наша, а у тебе ми одні!» І напутніми побажаннями: «Будьте красиві, будьте здорові, білі, русяві і чорноброві! Будьте веселі, будьте багаті, в кожній оселі, і в кожній хаті!»

Чудовий святковий концерт з нагоди Тетяниного дня завершився. Але артисти Чернігівського філармонійного центру фестивалів та концертних програм не радять шановній публіці сумувати. Вже зовсім скоро вони обіцяють сюрпризи й чудові враження у концертній програмі до романтичного свята Дня Закоханих 13 та 14 лютого 2018 року. Буде цікаво!

Віра Лобановська
-----
Фоторепортаж - Віктор Кошмал


QR-Code generated with LudwigQRCode