ДЕНЬ СМІХУ ЧЕРНІГІВЦІ ВЕСЕЛО ВІДЗНАЧИЛИ В «ОДЕСЬКОМУ ДВОРИКУ»

ЛІРИЧНІ ТА ВЕСЕЛІ ІСТОРІЇ ОДЕСЬКОГО ДВОРИКА - Квітень 2018


Мюзикл «Ліричні та веселі історії Одеського дворика» впевнено прописався в нашому місті, здобувши величезну популярність як у Чернігові, так і далеко за його межами. Тож як зустрічати традиційний День сміху 1 квітня 2018 року сумнівів не було: звісно в «Одеському дворику»! Він облаштувався на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм. І знову вже добре знайомі улюблені герої невтомно сипали дотепними жартами й дивували колоритними сценами з життя чарівної і неповторної Одеси.

Оновлена програма була цікавою і новим глядачам, і тим, хто не пропустив жодної вистави. Центрова особа «Дворика» харизматична тьотя Роза (Інна Василенко) як завжди перебувала у пошуку застосування своєї киплячої енергії. Вона кружляла «Двориком» у чудернацькому довгополому халаті, розмальованому червоними трояндами – це щоб підкреслити своє квіткове ім’я. Зранку вже заклопотана – раптом у когось все добре і треба виправити ситуацію! Її подруга тьотя Сара (Марина Маккей), також у претензійному халаті ядучого рожевого кольору і теж ексцентрична особа. Вони обидві зайняті важливою справою: «роблять новини» у дворі під девізом: «Дістанеться усім!».

Інші персонажі «Дворика» не менш колоритні. Типова одеситка Сонечка (Ольга Печко), з виду тендітна, але з відповіддю довго не бариться і також може добряче вжалити: «Щоб вам так голова не боліла, як ви мені допомогли!»… І чоловіки не поступаються жінкам яскравістю образів. Інфантильний «мамин синочок» Сьома, постійний персонаж єврейського гумору, у чудовому виконанні Сергія Сулімовського: «Мама, я змерз чи хочу їсти?» Злодійкуватий фраєр Жора – відомий комічний герой Костянтина Слободенюка; племінник Яша, у якого розбігаються очі при вигляді гарних дівчат - герой Макса Пузана; бідолаха, обібраний до нитки підприємливою «Свєтою» - у виконанні В’ячеслава Мацвійка; «грузин» «Одеського дворика» Володимир Гришин, який демонструє яскравим естрадним номером мирне співжиття різних національностей. Всі вони дотепні, веселі й оптимістичні, чим виражають життєву мудрість існування у непростому світі.

Загалом мультикультурне багатоголосся цього унікального міста і окремо взятого чернігівського «Одеського дворика» - показовий приклад можливостей цивілізованого життя. Тут особливості кожної нації не тільки зберігаються, а й збагачуються й підсилюють одна одну. Незрівнянний єврейський колорит, що зміг розквітнути у гуморі, мові, піснях, танцях, звичаях саме в Одесі, циганський запал і нестримна енергія, українська вдумливість, спостережливість і мудрість, грузинський темперамент і гостинність – не перелічити всіх компонентів унікального одеського культурного конгломерату. І артисти філармонійного центру зуміли відтворити це різноманіття у чудово підібраних концертних номерах – танцях, піснях, сценках.

Кульмінацією вистави став урок танцю під керівництвом невгамовної тьоті Рози. Цим номером артисти остаточно вразили публіку, стрімко увірвавшись у глядацьку залу всім акторським складом.

Хочеться відзначити і юних артистів Олексія та Володимира Василенків, які отримали почесні ролі малих одеситів і добре справилися із завданням режисера (хочеться підтримати малих: молодці!). У виставі також взяли участь учениці Чернігівського професійного ліцею побуту №13 у сукнях власного виробництва.

Серед цього яскравого дійства вже знайомий глядачам голлівудський режисер Девід (Дмитро Обєдніков) намагається вивчати Одесу з професійною метою. Збитого з пантелику вируючим різноманіттям американця по черзі заспокоюють і частують герої вистави. Зрештою той робить висновок: «Одеса – класне місто! Тут живуть amazing people! Неймовірні люди!»

Такі вони одесити, що розділяють з коханим своїм містом і печалі його, і злети. Перлина у моря Одеса зачарувала і зігріла своєю енергетикою, переданою талановитими артистами.

Хоча до Дня сміху чернігівську публіку розігріли ще напередодні. А саме 31 березня 2018 року глядачі потішилися також вже відомою й успішною виставою «Квиток у кіно». Лірична й романтична історія, наповнена знайомими піснями з улюблених кінофільмів, стала яскравим завершенням першого місяця весни. І нехай цей місяць був більше схожий на зимовий своїм снігом і холодом, але у Чернігівському філармонійному центрі як завжди панує бадьорий і радісний весняний настрій, яким артисти діляться з глядачами. І вже незабаром, 18 квітня 2018 року, наші естрадні зірки знову сяятимуть на рідній сцені разом з колегою Сергієм Сулімовським на його сольному концерті.

Віра Лобановська

Довідково. У концертній програмі «Ліричні та веселі історії Одеського дворика» взяли участь: заслужені артисти України Володимир Гришин та Сергій Сулімовський; лауреати Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів Інна Василенко, Марина Маккей, Ольга Печко, В’ячеслав Мацвійко, Макс Пузан;  лауреати Міжнародних конкурсів Олена Близнюк, Світлана Примак; лауреат Міжнародних конкурсів театр танцю “ЕКВАТОР” (Катерина Велика, Ольга Кузьменко, Марія Лагута, Віктор Войніков); артисти та солісти філармонійного центру Костянтин Слободенюк, Ірина Єрмакова, Олексій та Володимир Василенки, а також учениці Чернігівського професійного ліцею побуту №13. Хореограф-постановник Віктор Войніков. Звук, світло, сцена – Володимир Попов, Олександр Єрмаков, Дмитро Єрьоменко, Андрій Галамага, Дмитро Матвієнко. Режисер-постановник – лауреат Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів Дмитро Обєдніков.


QR-Code generated with LudwigQRCode