ХЬОК ЛІ

12
травень
2018

субота
17:00

СІВЕРСЬКІ МУЗИЧНІ ВЕЧОРИ

КОНЦЕРТНИЙ ЗАЛ МУЗИЧНОЇ ШКОЛИ № 1

XVIII Міжнародний фестиваль класичної музики

ВЕЧІР ФОРТЕПІАННОЇ МУЗИКИ

Лауреат Міжнародних конкурсів
ХЬОК ЛІ
(фортепіано, Південна Корея)

18-річний Хьок Лі почав займатися музикою на скрипці та фортепіано у 3 роки. Взявши участь у музичному конкурсі, започаткованому Школою Мистецтв Sunhwa, він здобув першість. Завдяки цій перемозі отримав можливість навчатися у Lee Yang Sook, керівника Академії Sunhwa Music Prodigy, і почав серйозно займатися по класу фортепіано. У 2009 році він здобув головний приз на конкурсі «Little Mozart» і був запрошений оркестром Mirabell на концерти в Зальцбург, Австрія. Цей успіх посилив його мотивацію стати справжнім музикантом, піаністом.

Хьок Лі також виграв головні призи конкурсів Hankook Ilbo Newspaper та Національного молодіжного конкурсу, а згодом Korea Steinway. Під керівництвом Shin Soo Jung, почесного професора Сеульського Національного університету, він почав займатися фортепіано ще завзятіше. В цей же час отримав стипендію Фонду Doosan Yeongang, організації, яка сприяє розвитку культури та мистецтв у Південній Кореї. Юний піаніст виграв Гран-прі VIII Московського Міжнародного конкурсу імені Ф. Шопена (2012), а також приз за найкраще виконання концерту Ф. Шопена з оркестром. Причому він був наймолодшим учасником конкурсу. У 2013 році Хьок Лі отримав премію Korea Image Budding Youth Award в CICI Korea. Він виступав з концертами на корейських майданчиках, таких як the Kumho Prodigy Piano Recital, що спонсорується Фондом Kumho Culture, а також у Міністерстві закордонних справ і торгівлі Республіки Корея та на банкеті Конференції лідерства Азії у 2013 році. Більше того, він отримав цінний досвід на міжнародних майданчиках – з Філармонійним оркестром Північної Чехії та оркестром Харківської філармонії. З 2015 року Хьок Лі виступає з оркестром «Філармонія» Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм. За цей час він зіграв Перший концерт П. Чайковського, Другий концерт та рапсодію на тему Паганіні С. Рахманінова, концерти В.-А. Моцарта №21, Л. Бетховена №3, Д. Шостаковича №1. Він також виступав у складі міжнародного тріо на Сеульському весняному фестивалі. Нині він удосконалює професійну майстерність по класу фортепіано у Московській державній консерваторії ім. П.І. Чайковського, клас Володимира Овчиннікова.

Хьок Лі веде активну концертну діяльність і виступає в різних залах світу, таких як «Дворек Шопена», де проходить Міжнародний фестиваль Ф. Шопена в місті Душники-Здруй (Польща), Великий зал Московської державної консерваторії, концертний зал Варшавської філармонії, концертний зал ім. Б. Сметани та Празької філармонії, Сеул Арт-центр та багатьох інших.

У 2016 році Хьок Лі став переможцем Х Міжнародного конкурсу імені І.Я. Падеревського.


Ціна квитків: 50 грн.
Тривалість: 1 год. 30 хв.
ЖИВИЙ ЗВУК