ПРИГОДИ У КАЗКОВІЙ РЕСПУБЛІЦІ НА ВЕСНЯНИХ КАНІКУЛАХ

Гаррік Поттер і Казкова Республіка


Новою казкою порадували дітей під час весняних канікул у Чернігівському обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм. Чаклуни у цій майже фантастичній історії намагалися приворожити весну – напрочуд актуальна тема цього року. Довелося запрошувати на допомогу самого Гаррі Поттера. Вистава так і називається: «Гаррік Поттер і Казкова Республіка».

Казка була не лише розважальною, а й знайомила юних глядачів з моделлю організації сучасного суспільства. Заклопотане керівництво «Казкової Республіки», що запрошує на допомогу іноземного спеціаліста Гаррі Поттера; перевантажена справами міністр Василіса Премудра; її помічник з красномовним ім’ям Дуб Дубом; небезпечно наївна асистентка Піггі, яку легко ввести в оману; традиційно зла Баба Яга, до якої, однак, прокидається співчуття через її проблеми по сплаті комунальних за хатинку на курячих лапах – все якесь дуже знайоме. Історію прикрасили концертні номери артистів філармонійного центру, які виступали у Казковій Республіці на конкурсі «Лісобачення». Зрештою все завершилося на оптимістичній хвилі перемогою добра, як прийнято у казках. Діти, такі безпосередні у своїх щирих емоціях, активно взаємодіяли з героями вистави. Захоплені пригодницьким сюжетом, вони голосно реагували на підступні дії Баби Яги і так само голосно раділи перемозі добрих персонажів.

Спектаклі для дітей «Гаррі Поттер і Казкова Республіка» пройшли з 16 по 28 березня 2018 року у Чернігівському обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм. Для дітей працювали артисти: Світлана Бунзяк, Дмитро Обєдніков, Макс Пузан, Костянтин Слободенюк, Ірина Юсухно, Катерина Галігрова, Ірина Єрмакова, а також заслужений артист України Сергій Сулімовський, лауреати всеукраїнських та міжнародних конкурсів Марина Маккей, Ольга Печко, В’ячеслав Мацвійко. Режисер-постановник – Дмитро Обєдніков.

Казкові історії на цьому не закінчуються. Початок літніх канікул діти знову зустрічатимуть разом з артистами Чернігівського обласного філармонійного центру – попереду багато нових захопливих пригод!

Віра Лобановська


QR-Code generated with LudwigQRCode