ПРИКАРПАТСЬКИЙ “ҐЕРДАН” У БАНДУРНОМУ АБОНЕМЕНТІ

2020.01,26_Gerdan

Колектив “Ґердан” добре знайомий любителям музики — і не тільки в Україні, а й далеко за її межами, його можна назвати одним з мистецьких символів Прикарпаття. Квартет бандуристок “Ґердан” з Прикарпатського національного університету ім. В.Стефаника 26 січня 2020 року взяв участь у проєкті Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм “Бандурний абонемент”.

“Бандура сьогодні єднає всю Україну, - каже автор та ведучий проєкту, заслужений діяч мистецтв України Олег Васюта. - Івано-Франківщина, Тернопільщина, Львівщина подарували світу неповторні явища бандурного мистецтва. А творчість квартету “Ґердан” ще й дає можливість відчути жіночий вплив на бандурну культуру”.

У складі квартету “Ґердан” - відомі музикантки Надія Вівчарук, Наталія Федорняк, Світлана Матіїшин і Віолетта Дутчак (керівник колективу). Ансамбль — лауреат багатьох всеукраїнських фестивалів та конкурсів.

У проєкті “Бандурний абонемент” “Ґердан” представив велику програму, в яку увійшли українські народні пісні в обробці учасників квартету, твори Тетяни Саматі-Оленєвої, Богдана Янівського, Григорія Китастого, Бориса Буєвського, Володимира Івасюка, Анатолія Кос-Анатольського, Руслани Лісової, інших композиторів, а також традиційні та авторські колядки.

Щиро дякували бандуристкам за дивовижний виступ глядачі і колеги, серед яких, зокрема, і керівники Капели бандуристів ім. О.Вересая обласного філармонійного центру - заслужена артистка України Раїса Борщ і заслужений працівник культури України Микола Борщ.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру
фестивалів та концертних програм
тел.: (0462) 675-431

Сюжет телеканалу Новий Чернігів:


QR-Code generated with LudwigQRCode