«ПЕРША ХВИЛИНА МИРУ». ПРОЄКТ ЧЕРНІГІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО ФІЛАРМОНІЙНОГО ЦЕНТРУ

8 травня 1945 року, о 23:01, згідно з Актом про капітуляцію Німеччини, у воєнній Європі змовкла зброя. Друга світова війна на цих теренах закінчилася. У 2014 році Україна, вперше відзначаючи цю дату разом з європейською спільнотою як День пам’яті і примирення, сказала: «Ніколи знову!». З 2015 року гаслом Дня пам’яті і примирення в Україні також стало «Пам’ятаємо. Перемагаємо».

Чернігівські митці – артисти Чернігівського обласного філармонійного центру – традиційно долучаються до вшанування борців з нацизмом і жертв війни у рамках меморіальної мистецької акції «Перша хвилина миру» – у пам'ять про 23 год 01 хв 8 травня 1945 року, коли годинники почали відраховувати час без війни. Нинішній рік, незважаючи на карантин, не став для артистів виключенням. До 75-ліття закінчення Другої світової війни у Європі артистами презентується мистецький онлайн-проєкт, присвячений Всеукраїнській меморіальній акції «Перша хвилина миру».

Рівно о 23:01 годині 8 травня 2020 року в онлайн-режимі на офіційній сторінці Чернігівського обласного філармонійного центру http://nota.net.ua/ та одночасно в соціальних мережах YouTube, Instagram і Facebook відбулася онлайн-трансляція меморіальної акції «Перша хвилина миру». Артисти брали участь у заході дистанційно.

Пам'ять про героїв, біль жертв живе в їх нащадках і звучить в кожній ноті, у кожному слові...

Прес-центр обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм


QR-Code generated with LudwigQRCode