РЕСТАВРАЦІЯ ФІЛАРМОНІЙНОГО ЦЕНТРУ: КОЖНА ВКЛАДЕНА ГРИВНЯ ПОВЕРНЕТЬСЯ ТРЬОМА

2021.01.16_Ivan_Lukerya

16 січня 2021 року заступник міністра розвитку громад та територій України Іван Лукеря в рамках робочої поїздки на Чернігівщину ознайомився з ходом реставрації будівлі обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

Роботи з реставрації пам’ятки архітектури місцевого значення розпочалися наприкінці 2019 року коштом Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету. За цей час замінені на енергозберігаючі вікна і двері, що дозволяє заощадити на опаленні будівлі до 20% бюджетних коштів, відреставровано фасад, замінено покриття тротуару біля будівлі, відремонтовано системи водостоку і таке інше. На фасаді почалося встановлення системи підсвічування. Іван Лукеря разом з першим заступником голови облдержадміністрації Віталієм Загайним, директором Департаменту розвитку економіки та сільського господарства облдержадміністрації Олександрою Хомик, начальником управління капітального будівництва обласної адміністрації Богданом Кривенком оглянули оновлений екстер’єр філармонійного центру, осучаснену балетну залу.

Під час візиту обговорювалося питання продовження робіт. Зокрема, передбачається ремонт глядацької зали, в тому числі заміна крісел, модернізація протипожежної системи і агрегатів центральної витяжної системи, встановлення ліфту та облаштування санвузлів для людей з інвалідністю, модернізація сценічного комплексу сучасним звуковим, світловим, мультимедійним обладнанням. У планах – і облаштування затишного дворику філармонійного центру як перспективної експериментальної творчої локації.

Коментуючи реалізацію проєкту, генеральний директор – керівник художній обласного філармонійного центру Сергій Теребун висловив щиру вдячність за надану підтримку Мінрегіону, обласній державній адміністрації, її структурним підрозділам, причетним до справи, і зазначив: «Наші колективи постійно беруть участь у різних міжнародних проєктах, і це показово. Тож необхідно, аби рівень технічного забезпечення філармонійного центру відповідав високому професійному рівню творчих колективів, які в ньому працюють».

На думку заступника міністра розвитку громад та територій України Івана Лукері, реалізація подібного проєкту на прикладі Чернігівського обласного філармонійного центру – це яскравий зразок підтримки креативної індустрії: інвестиції в найближчому майбутньому матимуть економічний зиск – як показує практика, кожна вкладена гривня повернеться трьома.



Прес-центр обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм


QR-Code generated with LudwigQRCode