УРОЧИСТОСТІ З НАГОДИ ДНЯ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ

2021.01.22_Day_of_Unity

22 січня 2021 року у Чернігові біля пам’ятного знаку “Борцям за волю і незалежність України” пройшли урочистості з нагоди відзначення Дня Соборності нашої держави за участю виконуючого обов’язки голови Чернігівської облдержадміністрації Олександра Савченка, першого заступника голови Чернігівської обласної ради Ніни Лемеш, секретаря Чернігівської міської ради Олександра Ломака, народних депутатів України Олега Семінського та Сергія Гривка, представників громадських об’єднань, військових, жителів Чернігова. Взяли участь у церемонії і працівники обласного філармонійного центру.

Під час заходу, якому передував молебень за Єдність і Соборність України у храмі Святої Катерини, говорили про те, що Акт Злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки, проголошений 22 січня 1919 року на Софійському майдані у Києві, став історичним об’єднанням українських земель. “Але Соборність передбачає не лише пам’ять про минуле, вона потребує згуртованої спільної праці та взаємодії в сучасній Україні”, - зазначали учасники акції.

З нагоди свята, вшановуючи видатних діячів українського державотворення, захисників країни, борців за незалежність та свободу України, учасники урочистого заходу поклали квіти до пам’ятного знаку “Борцям за волю та незалежність України”.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру
фестивалів та концертних програм за матеріалами 
Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю
Чернігівської ОДА


QR-Code generated with LudwigQRCode