ПАМ’ЯТІ ГЕРОЇВ ДЕБАЛЬЦЕВОГО

2021.02.20_Debaltseve_Heroes

До Дня пам’яті Героїв Дебальцевого 20 лютого 2021 року в обласному філармонійному центрі пройшов урочистий захід, присвячений цій героїчній і водночас трагічній сторінці російсько-українскої війни. З метою вшанування українських військових за ініціативи громадської організації ветеранів АТО “Спілка 13-го БТРО”, за підтримки обласної державної адміністрації, Чернігівської міської ради, Оперативного командування “Північ”, громадської організації “Єдина родина Чернігівщини” така патріотична акція проводиться вже вшосте. 

Перед початком заходу його учасники змогли оглянути традиційну виставку “Сіверщина — блокпост пам’яті”.

З вітальними словами до учасників зборів звернулися заступник голови облдержадміністрації Жанна Шерстюк, начальник відділу ОК “Північ” Ярослав Пистун, ініціатор проєкту до Дня пам’яті Героїв Дебальцевого, свого часу — заступник командира 13 батальйону, а нині — голова Чернігівської обласної організації Товариства сприяння обороні України Ігор Бизган. У своєму виступі під час заходу Жанна Шерстюк підкреслила: Слова вдячності за мужність і героїзм усім бійцям, які відстоюють право кожного з нас жити в незалежній країні, яка сповідує європейські цінності. Низькій уклін і шана родинам воїнів. Зі свого боку, запевню, що влада і надалі буде надійним партнером і гарантом соціальної підтримки захисників”.

Полковник Пистун вручив відзнаки командувача військ ОК “Північ” “За сумлінну службу” екіпажу танку, що відзначився під час боїв біля Дебальцевого.

Під час заходу зазначалося, що є ще один важливий фронт оборони України – культурно-патріотичний. Артисти обласного філармонійного центру неодноразово виступали з концертами перед захисниками на сході України — у Маріуполі, в Авдіївці, Мар’їнці, Попасній, Торецьку, Бахмуті, Лисичанську, Соледарі, Рубіжному, Сартані, Селидовому, Волновасі... У рамках реалізації Загальноукраїнського проєкту культурної інтеграції “Український Донбас” колективи філармонійного центру були частими і бажаними гостями українських вояків, своїми виступами підтримуючи їх бойовий дух. Особливі, теплі стосунки склалися в артистів з бійцями 13-го окремого мотопіхотного батальйону (до того — 13-й батальйон тероборони “Чернігів-1”), який повним складом захищав Дебальцевський плацдарм. Перед героями Дебальцевого артисти філармонійного центру виступали і в місці їх нинішньої дислокації — у Вороніжі Сумської області.

І недаремно пам’яті артистки філармонійного центру Олени Белеванцевої, матері загиблого бійця 13-го батальйону Володимира Близнюка, яка у складі концертних груп регулярно відвідувала бойових побратимів свого сина, був присвячений один з номерів програми. Перед учасниками акції виступив молодший син пані Олени — Олексій.

Захисникам України, всім, хто боровся і продовжує боротися за наші Свободу, Перемогу, Мир, Любов і Волю, присвятили свій виступ артисти колективу концертних виконавців філармонійного центру, постійні учасники патріотичних концертів на підтримку українських воїнів Яна Корольова та Макс Пузан.

Також у концертній програмі взяли участь Маргарита Бобильова, Ілля Клименко, Тарас Тарасенко, вихованці театру естради “Феєрія”.

Провів захід заслужений артист України Олексій Биш.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм


QR-Code generated with LudwigQRCode