ВІТАЄМО ОЛЕГА ВАСЮТУ ІЗ ЗДОБУТТЯМ НАУКОВОГО СТУПЕНЯ ДОКТОРА МИСТЕЦТВОЗНАВСТВА!

IMG_8385

Колектив Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм щиросердно вітає відомого мистецтвознавця, автора і ведучого абонементних проєктів філармонійного центру Олега Васюту із здобуттям наукового ступеня доктора мистецтвознавства!

26 лютого 2021 року на засіданні спеціалізованої вченої ради у Національній академії керівних кадрів культури і мистецтв відбувся публічний захист його дисертації на здобуття наукового ступеня доктора мистецтвознавства на тему “Музичне мистецтво Чернігівщини як культуротворчий феномен України ХХ - початку ХХІ століття”. У дисертації розглянуто ретроспективу функціонування різних сегментів музичної культури регіону на основі періодизації опорних віх культуротворення в історії музичного мистецтва з погляду українознавства, регіоніки, музичної Шевченкіани в дискурсі національної ідентичності, композиторської творчості, професійної музичної освіти та виконавства протягом XX – початку XXI століття.

Знаково, що в науковій роботі в контексті культурологічної регіоніки виокремлюються, в тому числі, діяльність Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм загалом, і, зокрема, Академічного симфонічного оркестру “Філармонія”, Академічного камерного хору ім. Д. Бортнянського та Капели бандуристів ім. Остапа Вересая.

Бажаємо Вам, пане Олегу, невгаваючого натхнення, вдалої (як завжди!) реалізації нових мистецьких проєктів та задумів. Ваше творче завзяття - приклад для митців!


QR-Code generated with LudwigQRCode