ПОСОЛ ХОРВАТІЇ У ФІЛАРМОНІЙНОМУ ЦЕНТРІ

2021.05.24_Ambassador_of_Croatia

В рамках робочого візиту Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Хорватія в Україні Аніци Джамич до Чернігова 24 травня 2021 року її Високоповажність ознайомилася з роботою Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм. Генеральний директор – керівник художній мистецької установи Сергій Теребун, зокрема, розповів про історію співпраці філармонійного центру з мистецькою спільнотою Хорватії.

За його словами, вона сягає 2002 року, коли Академічний симфонічний оркестр “Філармонія” обласного філармонійного центру (художній керівник та головний диригент - заслужений діяч мистецтв України Микола Сукач) вперше взяв участь у Міжнародному фестивалі “Хістрія”, що проходив уХорватії. Тамтешня преса тоді високо оцінила виконання українським оркестром програм з творів сучасних хорватських композиторів. А виконання симфонії Франо Парача, написаної під впливом громадянської війни у Югославії, назвала одним з кращих за весь час.

Під час зустрічі Сергій Теребун поінформував її Високоповажність про особливості діяльності центру в умовах пандемії COVID, розповів про хід реставраційних робіт, про роботу колективів центру над новими мистецькими проєктами і програмами.

У свою чергу Посол Хорватії Аніца Джамич відзначила потужний творчий потенціал філармонійного центру і засвідчила готовність до поглиблення співпраці, основи якої закладено майже два десятиліття тому. Зокрема, хорватська сторона зацікавлена в участі колективів Чернігівського обласного філармонійного центру у фестивалях та інших мистецьких подіях, які проходять в Хорватії. І список таких подій великий.

У робочій зустрічі також взяли участь в.о. директора Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації Людмила Замай та представник Міжнародної молодіжної ініціативи Східного сусідства «Посли європейської молоді» у Чернігівській області Назар Соломаха.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм


QR-Code generated with LudwigQRCode