ПАМ’ЯТІ ЛЮБОМИРА БОДНАРУКА

2021.06.01_83_Lubomyr_Bodnaruk

1 червня мистецька спільнота Чернігівщини вшановує пам’ять знаменитого музиканта і педагога Любомира Мирославовича Боднарука, чиє ім’я золотими літерами вписано в історію культури Чернігово-Сіверщини. У день народження Маестро проходить Чернігівська хорова асамблея його пам’яті.

1 червня 2021 року Любомиру Боднаруку мало б виповнитися 83 роки. Заслужений діяч мистецтв України, заслужений працівник культури України, кавалер ордена “За заслуги” ІІІ ступеня, Почесний громадянин Чернігова. Внесок Любомира Боднарука у розвиток музичного мистецтва України важко переоцінити. 30 років його творчого життя були пов’язані з Черніговим. Саме тут він створив ансамбль пісні і танцю “Полісся”, викладав у Чернігівському музичному училищі ім. Л.Ревуцького. І головне: у Чернігівському обласному філармонійному центрі Любомир Боднарук у 1996 році зібрав один з кращих хорових колективів країни — Академічний камерний хор ім. Д.Бортнянського.

Цей колектив, тепер на чолі з художнім керівником та головним диригентом Іваном Богдановим, взяв участь у поминальному заході, що пройшов біля могили видатного диригента на чернігівському цвинтарі “Яцево”. Учасники акції, а це рідні, близькі, друзі, колеги, учні майстра, поклали квіти до меморіалу Любомира Боднарука. Службу відслужив настоятель храму Святої Великомучениці Катерини, секретар Чернігівської Єпархії Православної церкви України отець Роман Кіник. І, звичайно, прозвучала в цей день велична Музика у виконанні камерного хору. “Тільки коли втрачаєш близьку людину, розумієш, скільки ти не сказав того, що повинен був сказати, не зробив того, що повинен був зробити, - каже Іван Богданов. - Я можу вас запевнити, як би складно не було, ми, Академічний камерний хор обласного філармонійного центру, будемо продовжувати справу Любомира Мирославовича, робити її в його ім’я: ми будемо виховувати людей, співати українські пісні і любити нашу Україну”.

Пам’ятні заходи продовжилися у Чернігівській міській школі мистецтв. Участь в них взяли і представники філармонійного центру. Школа мистецтв, згідно з рішенням останньої сесії міськради, тепер носить ім’я метра. Миттю історії в мистецькому і духовному житті Чернігова і всієї України назвала цю подію дружина Любомира Мирославовича, відома журналістка Любов Боднарук. “Та любов, та шана Любомира Мирославовича до своїх колег, до музикантів, до учнів, вона сьогодні повернулася сторицею”, - сказала Любов Федорівна.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм


QR-Code generated with LudwigQRCode