ДО ДНЯ ПРАПОРУ УКРАЇНИ В БАТУРИНІ ПІДНЯЛИ НАЙБІЛЬШЕ В ОБЛАСТІ ЗНАМЕНО

2021.08.23

Найбільший Державний Прапор України на Чернігівщині - розмір полотнища 4х6 м - відтепер майорить в самому серці Гетьманської України - в славному місті Батурині.

23 серпня 2021 року, в День Державного Прапора України, синьо-жовте знамено синхронно з подібними по всій Україні було піднято на спеціально зведеному 30-метровому флагштоці. Захід відбувся в рамках проєкту «Найбільший державний прапор України». В його реалізації взяли участь очільники обласної державної виконавчої та представницької влад, Ніжинської районної та Батуринської міської рад, народні депутати України, військові, ветерани АТО/ООС, духовенство, представники громадськості та інші.

Церемонія підняття прапору в Батурині розпочалася з включення наживо трансляції з географічного центру України в Черкаській області. Саме там за участю Президента України Володимира Зеленського  відбулося урочисте підняття центрального синьо-жовтого стяга країни – символу єдності та незалежності України.
Почесне право підняти найбільший Державний Прапор України на Чернігово-Сіверській Землі  у цьому році надане учаснику АТО/ООС, старшому солдату добровольчого батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Чернігів» та окремого загону спеціального призначення «АЗОВ» Владиславу Шатилу. Він - не лише учасник бойових дій, який отримав важке поранення. Владислав - один з переможців Національного відбору для участі у 2021 році в міжнародних спортивних змаганнях з адаптивних видів спорту «Ігри воїнів» в м. Орландо (США). На змаганнях виборов три золотих та срібну медалі.

Разом з Владиславом участь у церемонії взяла Мирослава Томилко — донька сержанта 13 окремого мотопіхотного батальйону Івана Томилка, загиблого під час Дебальцевської операції у січні 2015 року у м. Вуглегірську на Донеччині.

За традицією, після урочистого підняття прапору відбулося вручення юним жителям області паспортів громадянина України та, на згадку, — «Кобзаря» Тараса Шевченка. Церемонію провели: голова облдержадміністрації В’ячеслав Чаус, голова обласної ради Олена Дмитренко, народні депутати України, які представляють Чернігівщину у вищому законодавчому органі, Павло Халімон, Олег Семінський, Сергій Гривко та Валерій Зуб, а також начальник управління Державної міграційної служби України в Чернігівській області Ксенія Лук’янець.

Завершилися заходи в Батурині виступом артистів Чернігівського обласного філармонійного центру.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм


QR-Code generated with LudwigQRCode