ДО 157-РІЧЧЯ МИХАЙЛА КОЦЮБИНСЬКОГО

17 вересня — день народження Великого Сонцелюба, українського письменника і громадського діяча Михайла Коцюбинського, чиє життя і творчість тісно пов’язані із Сіверським краєм. Багато років свого життя він жив у Чернігові і похований на Болдиних горах.

В день його 157-річчя, 17 вересня 2021 року, представники органів державної влади, місцевого самоврядування, мистецької громади області поклали квіти до могили великого українського письменника. Участь у церемонії взяли і представники Чернігівського обласного філармонійного центру.

Традиційно в день народження митця у музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського вручається обласна премія, що носить ім’я письменника. Цього року лауреатами премії стали Ольга Пилипчук (номінація “Поезія”), Віталій Корж (номінація “Проза”), Ірина Ральченко (номінація “Народознавство”), Андрій Колошин (номінація “Декоративне і образотворче мистецтво”). Під час урочистої церемонії директор департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА Людмила Замай зачитала розпорядження голови облдержадміністрації про призначення премій, перший заступник голови Чернігівської обласної ради Ніна Лемеш вручила Віталію Коржу, Ірині Ральченко, Андрію Колошину лауреатські відзнаки (Ольга Пилипчук через хворобу на церемонії була відсутня).

Привітали учасників урочистостей концертною програмою артисти Капели бандуристів ім. О.Вересая обласного філармонійного центру (художній керівник та головний диригент — заслужена артистка України Раїса Борщ) — лауреати премії імені М.Коцюбинського 2019 року. У концерті були виконані музичні твори вітчизняних композиторів на вірші класиків української літератури і сучасних поетів. Прозвучала у концертній програмі і композиція Руслани Лісової, в основі якої — один з найпоетичніших творів Коцюбинського “Intermezzo”.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм


QR-Code generated with LudwigQRCode