ДО 80-Х РОКОВИН ТРАГЕДІЇ БАБИНОГО ЯРУ

6 жовтня 2021 року в урочищі “Березовий Рів” у Чернігові пройшов жалобний захід з нагоди 80-х роковин трагедії Бабиного Яру, участь в якому взяли і представники Чернігівського обласного філармонійного центру.

Цього року вшановуються 80-ті роковини від початку масових розстрілів, здійснених гітлерівцями у київському Бабиному Яру. Бабин Яр – місце пам’яті та некрополь близько 100 тисяч цивільних громадян і військовополонених, розстріляних нацистами у 1941-1943 роках. Трагедія стала символом “Голокосту від куль” і нацистської політики масового знищення людей.

Більшість населених пунктів України мають свої “бабини яри”. Урочище Березовий Рів є місцем пам’яті про жертви Голокосту та інших громадян у Чернігові – одне з чотирьох, де розстрілювали євреїв. Вшановуючи загиблих, заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації Жанна Шерстюк, заступник голови Чернігівської обласної ради Дмитро Блауш, секретар Чернігівської міськради Олександр Ломако, представники національно-культурних товариств та громадськість поклали квіти до пам’ятного знаку жертвам трагедії.

Провів захід артист філармонійного центру Дмитро Обєдніков.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм


QR-Code generated with LudwigQRCode