КАПЕЛА БАНДУРИСТІВ У ХУДОЖНЬОМУ МУЗЕЇ: ПОЄДНАННЯ ОБРАЗОТВОРЧОГО ТА МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА

2023.05.28 КБ художній Ємець

У світ Олександра Довженка і Володимира Ємця запросили глядачів цієї неділі артисти Капели бандуристів ім. О.Вересая Чернігівського обласного філармонійного центру (художня керівниця та головна диригентка — заслужена артистка України Раїса Борщ, головний хормейстер — заслужений працівник культури України Микола Борщ). 28 травня 2023 року в межах відзначення 40-річчя обласного художнього музею ім. Г.Галагана у мистецькому закладі пройшла музейна зустріч “Зачарована Десна”. Захід був реалізований в рамках виставкового проєкту “Володимир Ємець: родина, друзі, Україна!”.

Видатний український режисер і письменник Олександр Довженко надихав і надихає митців — довженків образ зачарованої тихої Десни, довженкове бачення рідної землі... Все це знайшло відображення і в репертуарі Капели бандуристів ім. О.Вересая, і у творчості Володимира Ємця, робота якого “Довженкові карасі” стала одним з лейтмотивів заходу.

Саме на тлі “Довженкових карасів” Капела бандуристів представила свою програму, в яку увійшли, зокрема, такі твори як “Батьків моїх земля” (музика і слова Раїси Борщ), “Зачарована Десна” (Ігор Шамо - Дмитро Луценко), “Голубе Полісся” (В. Ус), а також ноктюрн “Зачарована Десна” (Руслана Лісова - Олександр Довженко) — уривок з повісті Довженка прочитав артист капели бандуристів Сергій Сидоренко.


Музейна зустріч “Зачарована Десна” стала справжнім поєднанням образотворчого та музичного мистецтва.

 

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм

за матеріалами Чернігівського обласного художнього музею


QR-Code generated with LudwigQRCode