“СУБЛІМАЦІЯ ВІЙНИ” НАЖИВО — ДО ДНЯ КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ

2023.06.28 Сублімація

До 27-ї річниці Конституції України Чернігівський обласний філармонійний центр представив на сайті центру та на сторінках мистецького закладу у соцмережах відеоверсію проєкту “Сублімація війни”. Проєкт у постановці Дмитра Обєднікова об’єднав експериментальні напрямки музичного і хореографічного мистецтва з використанням текстів сучасних українських авторів.

У День Конституції, 28 червня 2023 року, проєкт був наживо презентований глядачам, в тому числі — оборонцям північних рубежів нашої країни. “Сублімація війни” — це крик почуттів, болю. Адже неможливо для нормальної людини не відчувати болю, коли щодня гинуть твої співвітчизники — і вояки, і мирні люди. “Сублімація війни” — саме про це”, — кажуть автори проєкту.

У реалізації цього незвичайного і надзвичайно емоційно наповненого перформансу взяли участь артисти Академічного народного хору (художній керівник та головний диригент — заслужений діяч мистецтв України Володимир Коцур), Театру танцю “Екватор” (художній керівник та головний балетмейстер — Віктор Войников) — Катерина Велика, Тетяна Герус, Іван Гладков, Світлана Києвицька, Артем Коптель, Світлана Кугук, Ольга Кузьменко, Євген Олещенко; солістки колективу концертних виконавців Марина Коваленко, Наталія Липницька, Марина Маккей, Анна Михневич, Дар’я Михневич, Дмитро Обєдніков, Світлана Примак, Яна Сидоренко, Ксенія Трубіна, а також Марійка Бібік.

Нині триває робота над відео, яке представить загалу розширену версію програми “Сублімація війни”. Слідкуйте за анонсами філармонійного центру.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм


QR-Code generated with LudwigQRCode