АМЕРИКАНСЬКИЙ КЛАРНЕТИСТ ЮЛІАН МІЛКІС - НА ПІДТРИМКУ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ

2023.07.01

В рамках благодійного туру на підтримку Збройних Сил України всесвітньовідомий американський кларнетист українського походження  Юліан Мілкіс в перший день липня 2023 року завітав з концертом до Чернігова. У супроводі Духового оркестру Військово-музичного центру Сухопутних військ ЗСУ (начальник центру — художній керівник підполковник Ігор Кішман) музикант виступив у Чернігівському обласному філармонійному центрі. За диригентським пультом протягом концерту працювали заслужений артист України Олександр Шевчук, Роман Павлів та Ігор Кішман.

Концерт відбувся за підтримки ГО "Північна Культурна Столиця".

Юліану Мілкісу пощастило. У свій час він був  єдиним учнем світової легенди кларнета Бенні Гудмана. Цей факт зробив не лише хорошу рекламу музиканту, але й визначив для нього рівень професійної майстерності. Нині Юліан Мілкіс є затребуваним камерним та джазовим музикантом практично на всіх континентах, включаючи Далекий Схід, Європу та Америку. До початку Широкої війни маестро нерідко виступав і в Росії. Але його принципова публічна громадянська позиція, яка демонструє несприйняття російської військової агресії проти України, зробила артиста відкритим ворогом путінської Росії. Юліан Мілкіс вирішив допомогти своїй батьківщині тим, що у нього виходить найкраще – музикою. Українцям він влаштовує благодійні концерти, під час яких відбувається збір донатів на користь ЗСУ.

Програму концерту в Чернігові склали як класичні твори Вольфганга Амадея Моцарта та Джузеппе Верді, так і музика сучасних українських композиторів - Мирослава Скорика, Лева Колодуба, Валентина Сільвестрова та Олександра Родіна. Особливо приємним сюрпризом для аудиторії стала присутність в залі філармонійного центру самого Олександра Родіна, автора популярного твору "Ой, ходить сон", який отримав великий успіх серед чернігівських слухачів. Цей момент, про який анонсували заздалегідь, додав святкового настрою і вражаючих емоцій під час концерту.

Благодійний тур Юліана Мілкіса на підтримку Збройних Сил України свідчить про його міцний зв'язок з батьківщиною та бажання допомогти у важкому часі для України. Це ще один приклад того, як мистецтво може об'єднувати людей та створювати позитивний вплив на суспільство.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм


QR-Code generated with LudwigQRCode