ВАСИЛЬ НЕЧЕПА - 41 РІК БЕЗУПИННИХ ГАСТРОЛЬНИХ КОБЗАРСЬКИХ МАНДРІВ

41 рік безупинних гастрольних кобзарських мандрів. Це - про соліста Чернігівського обласного філармонійного центру, народного артиста України, лауреата Державної премії імені Тараса Шевченка Василя Нечепу. 

Як яскравий представник невмирущої старосвітської чернігово-сіверської кобзарської школи, Василь Нечепа 15 червня 2023 року з творчим вечором виступив на сцені Червоної зали столичного «Будинку кіно». Даний фільм – відеоверсія зустрічі митця з шанувальниками кобзарства. Дякуємо Георгію Волкову, що зафільмував зустріч, залишивши про неї пам’ять на довгі роки.

Під час творчого вечора Василь Нечепа виконав чимало пісень, органічно сплітаючи їх з історичними коментарями. Йшлося і про його попередників Олександра Корнієвського і Терентія Пархоменка, і про старосвітські традиції чернігівського кобзарства, і про кобзарство сучасної України. Кульмінацією зустрічі став перегляд документальної кінострічки "Міф" (реж. Іван Ясній, Леонід Кантер) про життєвий подвиг оперного співака, Героя України Василя Сліпака, який із початком російсько-української війни пішов у військо і в бою з окупантами на Донбасі загинув у 2016 році…



Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм


QR-Code generated with LudwigQRCode