“МІЙ ЧЕРНІГІВ. ТАНГО НЕСКОРЕНОСТІ”

IMG20230929124105

Колектив Чернігівського обласного філармонійного центру отримав Подяку начальника Чернігівської обласної військової адміністрації В’ячеслава Чауса за участь у реалізації проєкту “Мій Чернігів. Танго нескореності”.

У створенні музично-літературного відеоперформансу в рамках проєкту “Єдиний мистецький простір Чернігівщини” взяли участь народна артистка України Марина Гончаренко, видатний український письменник Василь Шкляр, відомі чернігівські митці — артисти обласного академічного музично-драматичний театру ім. Т. Шевченка, солісти Академічного симфонічного оркестру "Філармонія" філармонійного центру, актори та музиканти Чернігова.

“Ця мистецька робота є нашим маніфестом, посланням до всього світу: Україна нескорена і Чернігів — її мужній воїн. Ми зазнали важких втрат від російської агресії та продовжуємо потерпати від ворожих ракетних обстрілів. Але ми твердо стоїмо на своїй землі; попри втому та страшенні втрати, ми в активній боротьбі, яка приведе нас до перемоги”, — заявляє ініціаторка акції та керівниця проєкту Оксана Тунік-Фриз.

Музику до пісні “Мій Чернігів. Танго нескореності” написала Марина Гончаренко на вірші Галини Петрової.

Над проєктом працювали: режисерка — Оксана Тунік-Фриз; оператор — Сергій Ломоса; аранжування — Євген Філатов, Євген Мацак та Олександр Мовчан; звукорежисер — Сергій Сорокін; фото — Ірина Бринза; грим — Віола Ломоса; зачіски — Лариса Мартиненко, хелпери — Олексій Шмирьов, Іван Мацак, Дмитро Рябець, Альона Мацак.

“Як наші мужні воїни сьогодні б'ються за кожен міліметр нашої землі, так сьогодні митці повинні битися за нашу національну і культурну ідентичність! Для мене велика честь стати голосом митців, які хочуть заявити про важливість культури та про свою рішучість й впевненість у переможності нашої боротьби!”, — вважає народна артистка України Марина Гончаренко.


QR-Code generated with LudwigQRCode