ЮВІЛЕЙНИЙ СЕЗОН РОЗПОЧАВСЯ З КЛАСИЧНИХ ШЕДЕВРІВ У ВИКОНАННІ ОРКЕСТРУ “ФІЛАРМОНІЯ”

2023.10.14 АСО відкриття 80 сезон

Перша програма нового сезону задає тон всьому концертному року. Тож недарма виконанням двох справжніх шедеврів класичного музичного мистецтва відкрився ювілейний 80-й сезон у Чернігівському обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм. 14 жовтня 2023 року Академічний симфонічний оркестр “Філармонія” під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Миколи Сукача представив глядачам Концерт для фортепіано з оркестром №3 до мінор “Per aspera ad astra”, оп. 32 Сергія Борткевича і Симфонію № 1 до мінор, oп. 68 Йоганнеса Брамса. Два величні опуси композиторів, чиї життя і творчість тісно пов’язані з Віднем.

Концерт для фортепіано з оркестром №3 до мінор “Per aspera ad astra” (“Через терни до зірок”) Борткевича – твір, який критики справедливо називають блискучим. Багатство образів, виразність і романтичність чотиричасного концерту з успіхом продемонстрували музиканти оркестру “Філармонія” (солістка – Ольга Шадріна). “Третій концерт – це тріумфальна пісня подолання сил долі”, – так каже про твір художній керівник та головний диригент оркестру Микола Сукач.

Симфонія № 1 до мінор Йоганнеса Брамса прозвучала у другому відділенні концертної програми. Над нею композитор працював 21 рік. Притаманні симфонії ліричність, навіть трагізм, задумливість і, разом з тим, артистичність стали справжнім одкровенням у виконанні Академічного симфонічного оркестру “Філармонія”.

Перший концерт 80-го сезону Чернігівського обласного філармонійного центру глядачі прийняли щирими оваціями.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм


QR-Code generated with LudwigQRCode