ТВОРИ П’ЯЦЦОЛЛИ ПРОЗВУЧАЛИ У ВИКОНАННІ ОРКЕСТРУ “ФІЛАРМОНІЯ” ТА ДАРІЯ КОБЗАРЯ

2023.10.20 АСО і Кобзар

“Великий Астор”, як його називають на Батьківщині, царював на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру.

20 жовтня 2023 року Академічний симфонічний оркестр “Філармонія” (художній керівник та головний диригент — заслужений діяч мистецтв України Микола Сукач) разом з відомим скрипалем Дарієм Кобзарем представили велику концертну програму, складену із творів Астора П’яццолли. “Його музика впливає на людські почуття, вона постійно на лезі шалених емоцій”, каже про творчість П’яццолли Микола Сукач.

Композиції видатного аргентинського композитора посідають особливе місце в репертуарі Дарія Кобзаря — талановитого українського музиканта, лауреата багатьох міжнародних конкурсів. Разом з оркестром “Філармонія”, яким цього вечора диригував Михайло Скидан, у першому відділенні концерту він виконав “Чотири пори року в Буенос-Айресі” — знаменитий цикл з чотирьох танго, що поєднав класичну традицію з елементами джазу, африканської та іспанської музики.

У другому відділенні прозвучали твори, які прославили Астора П’яццоллу як творця “нового танго” — музики, що поєднала в собі власне танго, класичну музику і джаз. Прозвучали “Adiós Noniño”, “La bicicleta blanca”, “Calambre”, Balada para un loco”, “Rio Sena” та інші композиції.

Фрагменти концерту:

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм


QR-Code generated with LudwigQRCode