ГРОМАДА ЧЕРНІГІВЩИНИ ВШАНУВАЛА ПАМ’ЯТЬ ЗАГИБЛИХ ЗАХИСНИКІВ

2024.08.28 День памяті захиників

Сьогодні в Україні відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

29 серпня 2024 року загальнонаціональна хвилина мовчання зібрала на Красній площі обласного центру представників органів влади, військових, громадськість та родини загиблих воїнів. Присутні вшанували пам’ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої країни. Зібрання поклало квіти до меморіальних стел загиблим воїнам та Героям Небесної сотні.

Меморіальні заходи продовжилися на міському цвинтарі “Яцево” та кладовищі на території парку “Ялівщина”. У цих пам’ятних місцях присутні хвилинами мовчання вшанували військовослужбовців, добровольців, бійців тероборони, правоохоронців і всіх, чиї життя забрала війна.

Аби віддати шану Героям, у місцях, де знайшли свій спокій воїни-захисники, прозвучав Державний Гімн України. Так, біля меморіалу на міському цвинтарі його виконав соліст обласного філармонійного центру, заслужений артист України Сергій Сулімовський. Гімн лунав як символ нашої віри у Перемогу…

Заупокійні літії у пам'ять про загиблих відправив секретар Чернігівської єпархії Православної Церкви України отець Роман Кіник у співслужінні зі священниками єпархії.

На знак вдячності за мужність та глибокої поваги до героїв-захисників присутні, в тому числі представники філармонійного центру, поклали квіти до могил загиблих воїнів.

Провела дійства Юлія Загурська.

Пресцентр Чернігівського обласного філармонійного центру

за повідомленнями Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОВА,

Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА,

відділу інформаційного забезпечення виконавчого апарату Чернігівської обласної ради


QR-Code generated with LudwigQRCode