“ВЕЧІР З МУЗИКОЮ ЙОЗЕФА ГАЙДНА”

2024.08.30 АСО Гайдн

Чотири справжніх шедеври Гайдна в одній програмі почули відвідувачі Чернігівського обласного філармонійного центру. 30 серпня 2024 року Академічний симфонічний оркестр “Філармонія” (художній керівник та головний диригент — заслужений діяч мистецтв України Микола Сукач) присвятив творчості великого композитора свій проєкт “Вечір з музикою Йозефа Гайдна”.

Йозеф Гайдн — австрійський композитор, про якого критики казали: “Він досяг успіху в кожному з жанрів”. “Батько симфонії” — йому належить авторство понад 100 симфоній; один з основоположників струнного квартету... Неповторний мелодист. В історії музики значення Гайдна, одного з фундаторів віденської класичної школи, переоцінити важко.

У програмі з двох відділень “Вечір з музикою Йозефа Гайдна”, виконаній оркестром “Філармонія” під диригуванням заслуженого артиста України Андрія Шевчуковського, прозвучали дві увертюри та дві симфонії композитора.

Так, відкривали відділення Увертюра до опери “Безлюдний острів” та Увертюра ре мажор, тв. Hob.Ia:7. У концерті прозвучали Симфонія №84 мі-бемоль мажор і Симфонія №87 ля мажор — дві з шести Паризьких симфоній Гайдна. Музикознавці відзначають водночас ліричність, поетичність, оптимізм і грандіозність цих непересічних творів, підкреслюючи зрілість симфонічного стилю автора. У програмі Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” Гайдн говорив з публікою виразною і яскравою музичною мовою.

Через два роки і три місяці колишній арт-розвідник Андрій Шевчуковський знову став за диригентський пульт. Про це - у сюжеті телеканалу "Новий Чернігів".



Пресцентр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм


QR-Code generated with LudwigQRCode