ПАМ’ЯТНИЙ ЗАХІД В ДЕНЬ ЮВІЛЕЮ МИХАЙЛА КОЦЮБИНСЬКОГО

2024.09.17 Коцюбинський 160 покладання

17 вересня 2024 року виповнилося 160 років від дня народження Михайла Коцюбинського – видатного українського письменника, громадського діяча, людини, якій належить одне з найпочесніших місць в українській літературі.

У Чернігові він прожив значну частину свого життя і був похований. Під спів Чернігівського українського академічного народного хору під диригуванням заслуженого діяча мистецтв України Володимира Коцура меморіальні заходи пройшли на Болдиних горах, де Великий Сонцелюб знайшов свій останній спочинок. Вшанували класика української літератури представники влади та громадськість. Серед учасників урочистого заходу – заступник голови ОДА Іван Ващенко, директорка Департаменту культури і туризму, національностей та релігій ОДА Людмила Замай. Учасники акції поклали квіти до могили Михайла Коцюбинського.

Болдині гори — улюблене місце прогулянки письменника. Він просив свою дружину поховати його саме в цьому місці. Вона виконала його заповіт, і тепер кожен може вшанувати пам’ять про літератора, відвідавши його могилу.

Пресцентр Чернігівського обласного філармонійного центру

з використанням матеріалів

Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОВА,

Департаменту культури і туризму, національностей та релігій ОДА


QR-Code generated with LudwigQRCode