АРТИСТИ ФІЛАРМОНІЙНОГО ЦЕНТРУ - У ГОМЕЛІ НА ФОРУМІ РЕГІОНІВ УКРАЇНИ ТА БІЛОРУСІ

2018.10.25_forum

25-26 жовтня 2018 року в білоруському Гомелі проходить Перший Форум регіонів України та Білорусі. В його роботі беруть участь представники влади і бізнесу обох держав. Делегацію від Чернігівської області очолює заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова.

25 жовтня в залі Гомельського обласного громадсько-культурного центру в рамках Форуму відбувся концерт «Дружба» за участю білоруських та українських артистів.

Перед початком дійства учасників та гостей свята привітали посли обох країн. Після чого, на Гомельської сцені виступили артисти. Чернігово-Сіверщину представив Чернігівський обласний філармонійний центр фестивалів та концертних програм - Академічний народний хор (художній керівник та головний диригент - Заслужений діяч мистецтв України Володимир Коцур), Капела бандуристів ім. Остапа Вересая (керівники - Заслужена артистка України Раїса Борщ і Заслужений працівник культури України Микола Борщ) та Заслужений артист України Сергій Сулімовський.

Загалом же, в концерті взяли участь понад 500 виконавців з обох країн. Серед учасників - гурти «Чіп» та «Сябри», Інна Афанасьєва, Ірина Дорофєєва, Ядвіга Поплавська, Саша Немо, цирк ім. В. Абеля та інші.

Головною композицією, яка і відкрила захід, став концертний номер «Рэки сяброўства…», що мав символізувати добросусідські стосунки Республіки Білорусь та України. У виконанні Національного Академічного народного хору Республіки Білорусь ім. Г.Цітовіча. (художній керівник і головний диригент, Народний артист Білорусі Михайло Дріневський) прозвучала пісня «Німану». В свою чергу, Академічний народний хор Чернігівського філармонійного центру виконав безсмертний шевченківський твір «Реве та стогне Дніпр широкий». Під час виконання пісень 180 студенток Білоруського державного університету транспорту виконували рухи, що імітували хвилі річок - білоруського Німану та українського Дніпра.

Бурхливими аплодисментами учасники та гості форуму зустріли виступ Капели бандуристів ім. Остапа Вересая, яка на тлі мальовничих пейзажів головної річки Чернігівського краю, що ретранслювалися на сценічному екрані, виконала пісню «Зачарована Десна».

Важко глядачам в залі було всидіти на місці, щоб не піти в танець разом із Заслуженим артистом України Сергієм Сулімовським та балетною групою Академічного народного хору Чернігівського обласного філармонійного центру (балетмейстер Віктор Войников). Співак виконав запальну пісню «Чорна гора».  Варто зауважити, що феєричності виступу додало й те, що артисти з’явилися перед публікою в нових сценічних національних костюмах. Як розповів генеральний директор-керівник художній  Чернігівського обласного філармонійного центру Сергій Теребун,   костюми були придбані за сприяння Чернігівської обласної державної адміністрації і особисто першого заступника, виконуючої обов`язки голови ОДА Юлії Свириденко.

Довідково
Провести форум регіонів України та Білорусі запропонував Президент Білорусі Олександр Лукашенко під час офіційного візиту до Києва в липні 2017 року. Президент України Петро Порошенко підтримав цю ідею і зазначив, що наступний форум буде проведено в Україні.
І Форум регіонів України та Республіки Білорусь має на меті представити економічний потенціал регіонів України та Білорусі, а також розбудову нових ініціатив і форм економічного, інвестиційного, науково-технічного та культурного співробітництва на міжрегіональному рівні. До заходу долучилося 16 областей України та всі області Білорусі.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру
фестивалів та концертних програм
тел.: (0462) 675-431


QR-Code generated with LudwigQRCode