МУЗИЧНІ ПРЕМ'ЄРИ СЕЗОНУ. СТАНІСЛАВ ПЕРШИН

МУЗИЧНІ ПРЕМ'ЄРИ СЕЗОНУ. СТАНІСЛАВ ПЕРШИН

1 листопада 2018 року, в рамках проекту «Музичні прем’єри сезону» в обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм пройшов творчий вечір чернігівського композитора, викладача кафедри мистецьких дисциплін Національного університету «Чернігівський колегіум» Станіслава Першина.

В концерті прозвучали різнопланові музичні композиції, об’єднані темою любові. Саме це почуття – святе і світле – і спонукає автора до творчості. Деякі з творів вже добре відомі поціновувачам музи Станіслава Першина. Інші вперше прозвучали з великої сцени.

За словами автора проекту – заслуженого діяча мистецтв України, доктора філософії, мистецтвознавця Олега Васюти, Станіслав Першин всією своєю творчістю пов'язаний з Чернігівщиною. В його доробку – більше ста обробок українських народних пісень, оригінальні вокальні і інструментальні твори… Плюс педагогічна діяльність: учні Станіслава Першина називають його Вчителем з великої літери.

Пісні Станіслава Першина на вірші А.Ахматової, О. Барнич, В.Буденного, В.Забуранної, П.Зуба, О.Норова, Т.Олійник, Д.Самойлова, В.Тушнової, М.Цветаєвої прозвучали у виконанні народної артистки України Марини Гончаренко, артиста капели бандуристів ім.О.Вересая Сергія Сидоренка, артистки академічного камерного хору ім. Д.Бортнянського Василиси Забуранної, хорового колективу Національного університету «Чернігівський колегіум» під керівництвом Ірини Кондратенко, викладачів та студентів університету на чолі з Валерією Вергуновою, лауреата всеукраїнських конкурсів Сергія Гончаренка, а також Олександра Лузана, Павла Рощина і учня школи мистецтв при Чернігівському музичному коледжі ім. Л.Ревуцького Кирила Першина.


QR-Code generated with LudwigQRCode