КВАРТЕТ ГІТАРИСТІВ «КИЇВ» НА СЦЕНІ ОБЛАСНОГО ФІЛАРМОНІЙНОГО ЦЕНТРУ

2018.11.04

Старовинна і при цьому завжди модерна, гітара залишається одним з найпопулярніших музичних інструментів. Твори для гітари писали Паганіні і Сор, Берліоз і Таррега… Завдяки величезним художнім можливостям, які надає вона виконавцю, гітара одночасно є і сольним, і акомпанувальним, і ансамблевим інструментом.

Класична і сучасна музика у виконанні майстрів гітари: квартет гітаристів «Київ» Національної філармонії України в рамках творчого проекту «Камерний абонемент» виступив на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм. У «Києва» у складі заслуженого артиста України Володимира Шаруєва, Руслана Черемних, Олега Григоровича і Марії Шаруєвої – неповторне ансамблеве звучання. І кожен музикант квартету – віртуоз зі своїм творчим тембром.

Автор проекту - заслужений діяч мистецтв України, доктор філософії, мистецтвознавець Олег Васюта називає нинішню програму квартету надзвичайно цікавою, адже вона символічно представляє музичний світ від Європи до Південної Америки. Динамічна насиченість програми робить її неповторною.

Зі сцени філармонійного центру прозвучали Концерт ре-мажор А. Вівальді, «Інтродукція і Фанданго» Л. Боккеріні, Болеро Олени з опери Дж. Верді «Сицилійська вечірня», а також «Аструрія», «Севілья» та «Кордоба» І. Альбеніса, «Вишукане шоро», «Кантабіле», «Двоє друзів», «Емболада» Е. Лопеса, «Арабеска» З. Беренда, твори О. Поплянової «Мілонга», «Танго», «Румба», «Інтродукція до інтермедії «Весілля Луіса Алонсо» Дж. Хіменеса.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру
фестивалів та концертних програм
тел.: (0462) 675-431


QR-Code generated with LudwigQRCode