НА ЧЕРНІГІВЩИНІ ЗАПАЛИЛИ СВІЧКИ ПАМ’ЯТІ

2018.11.24_Holodomor

Голодомор — помста за свободу. Історики пояснюють: Сталін організував геноцид, щоб покарати українців за незалежність 1917–1921 років.  

Цьогоріч 24 листопада Україна та світ під час жалобних заходів вшановує пам’ять убитих Голодомором 1932–1933.

Жертвами страшної політичної волі тоталітарних правителів стали мільйони наших співвітчизників.

Понад 360 тисяч з них — з Чернігівщини. На сумнозвісні «чорні дошки» були занесені 4 райони області, повністю або частково — 4 міста, 20 селищ і сіл.

Як символ невмирущої пам’яті та сили українського народу громада Чернігівщини також запалила священні вогники на майданчику біля П’ятницької церкви та схилила голови під час загальноукраїнської хвилини мовчання.

У заході взяли участь заступник голови ОДА Наталія Романова, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, заступник Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Заупокійну літію відправив Архієпископ Чернігівський та Ніжинський – керуючий Чернігівською єпархією Української Православної Церкви Київського Патріархату – Євстратій.

В жалобному заході взяв участь Академічний народний хор Чернігівськогообласного філармонійного центру (художній керівник та головний диригент Заслужений діяч мистецтв України Володимир Коцур).

Опісля учасники меморіального заходу рушили пам’ятною ходою до знаку «Борцям за волю і незалежність України».

За повідомленням Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації


QR-Code generated with LudwigQRCode