СЕДНІВСЬКІЙ МАЙСТРИНІ ЗІНАЇДІ ЛУК’ЯНЕНКО – 80 РОКІВ!

2018.12.21

На 80-річний ювілей седнівської майстрині Зінаїди Григорівни Лук’яненко, рідної сестри Героя України Левка Лук’яненка, 21 грудня 2018 року завітало тріо бандуристок Капели бандуристів імені Остапа Вересая Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм (художній керівник та головний диригент,  заслужена артистка України Раїса Борщ).

Зінаїда Григорівна трудове життя присвятила агрономії, а після виходу у 1994 році на пенсію стала знаною далеко за межами Чернігівщини народною художницею декоративно-ужиткового мистецтва. Вишивання, в’язання, картини з сухих квітів, соломки і зерен - це стало її справжнім покликанням.

Привітати майстриню до седнівського навчально-виховного комплексу Чернігівської районної ради, де відбувалися урочистості, прийшли представники влади та громадськості, а також школярі, яким вона передає свої уміння.

Вітаючи шановану Зінаїду Григорівну з ювілеєм, заступник генерального директора Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм, Олександр Соломаха  зазначив, що славу Седнівської землі примножували багато відомих особистостей, які народилися, або пов’язали своє життя з цим козацьким містечком над Сновом. Окреме місце в плеяді таких людей якраз і належить пані Зінаїді, яка приїхала до Седнева 55 років тому. «Нехай всі Ваші дні будуть наповнені любов’ю і повагою, удачею і приємними клопотами. Всіх благ Вам і довголіття, щоб серце співало радісну пісню, щоб душа жила красою і бажанням творити!», - звертаючись до ювілярки побажав майстрині Олександр Соломаха.

Подарунком же Зінаїді Григорівні Лук’яненко стали українські пісні, якими її від колективу Чернігівського обласного філармонійного центру привітало тріо бандуристок Капели бандуристів імені Остапа Вересая.

Прес-центр Чернігівського
обласного філармонійного центру
фестивалів та концертних програм
тел.: (0462) 675-431

Фото Віктора Кошмала


QR-Code generated with LudwigQRCode