У ЧЕРНІГОВІ ВШАНУВАЛИ УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ НА ТЕРИТОРІЇ ІНШИХ ДЕРЖАВ

2019.02.15_Honoring_memory_of_warriors

Покладанням квітів до Пам'ятних знаків Героям Небесної Сотні, чернігівцям, які загинули під час проведення Антитерористичної операції та ООС на сході України, та чернігівцям – воїнам-інтернаціоналістам громада області 15 лютого 2019 року вшанувала пам’ять учасників бойових дій на території інших держав. Саме цього числа виповнюється 30 років, як регулярні війська збройних сил СРСР були виведені з території Республіки Афганістан.

У меморіальних заходах взяли участь голова обласної державної адміністрації Олександр Мисник, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, голова Чернігівського обласного відділення Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Олександр Соколов, учасники бойових дій, ветерани афганської та інших локальних війн, захисники територіальної цілісності та недоторканості України, представники громадськості.

За словами голови облдержадміністрації Олександра Мисника, 15 лютого – день вшанування тих, хто не зрадив присязі, чесно і гідно виконав свій військовий обов’язок. «Воїни-афганці заклали ті бойові традиції, які стали нам у нагоді, коли прийшов час боронити і Україну: вони стояли у перших рядах під час Революції Гідності, а також першими поїхали на Донбас, коли російський ворог перетнув наші кордони зі зброєю», - підкреслив Олександр Мисник.

Суворі часи з'єднали три покоління українців – ветеранів Другої світової війни, воїнів-інтернаціоналістів та героїв сучасності. Близько двох сотень жителів Чернігівщини відділи свої життя за свободу Батьківщини в нинішній війні. Серед них – кавалер ордена «За мужність» Володимир Близнюк. Його мама – артистка обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм Олена Белеванцева – була сьогодні серед сотень чернігівців, які віддали данину пам'яті загиблим Героям.

В урочистих пам’ятних заходах взяв участь і духовий оркестр обласного філармонійного центру.

 

За повідомленнями Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації та відділу інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради


QR-Code generated with LudwigQRCode