“КВІТНЕВІ ВИКРУТАСИ”: ПОШУК ЗІРОК

2024.04.27 викрутаси

27 квітня 2024 року у Ніжинському державному університеті проходив Міжнародний дитячий та молодіжний фестиваль-конкурс хореографічного мистецтва “Квітневі викрутаси”, присвячений Міжнародному дню танцю.

Участь у фестивалі взяли, зокрема, аматорські хореографічні колективи, колективи мистецьких шкіл, молоді та досвідченні балетмейстери. Загалом — більше тридцяти колективів із України, а також — дистанційно — з Китаю та США. Учасники конкурсної програми змагалися у номінаціях “дитячий танець”, ”класична хореографія”, “народна хореографія” “народна стилізація”, “сучасна хореографія”, “естрадна хореографія”, “бальна хореографія”, “мистецтво балетмейстера”, “вільна танцювальна категорія”.

Виступи учасників оцінювали високоповажні члени журі на чолі з професоркою Національного університету культури та мистецтв Аліною Підлипською — відомі діячі культури і мистецтв. В їх числі був і художній керівник та головний диригент Академічного ансамблю пісні і танцю “Сіверські клейноди” Андрій Лоєвець.

Організатори “Квітневих викрутасів” ставили за мету фестивалю не тільки популяризацію хореографічного мистецтва, підтримку обдарованої молоді, а й обмін професійним досвідом у галузі хореографії. Тож напрацювання “Сіверських клейнодів” — цікаві, новаторські, а іноді й просто унікальні — завжди є неабияким стимулом для творчого розвитку танцівників та балетмейстерів. Тим більше, що такі напрацювання ґрунтуються на традиціях саме Чернігівського краю. Своєю чергою, і для майстрів-”клейнодівців” подібні мистецькі змагання є способом вишукати таланти, які потенційно можуть стати новими зірками ансамблю.

Пресцентр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм

з використанням матеріалів MyNizhyn


QR-Code generated with LudwigQRCode