ЧЕРНІГІВЦІ ВШАНУВАЛИ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

2019.02.20_Nebesna_Sontnya

20 лютого 2014 року під час Євромайдану на Інститутській вулиці у Києві відбулись розстріли мирних протестувальників. Всього за добу було близько ста жертв, яких згодом назвали «Небесною Сотнею». Троє Героїв Небесної Сотні родом з Чернігівщини: Василь Прохорський, Андрій Мовчан, Віктор Орленко.

Вшанування цих героїчних постатей та подвигу усіх, хто віддав своє життя під час Революції Гідності, у Чернігові розпочалося із спільної молитви представників громадськості, керівників області, міста, волонтерів. Молебень пам'яті Героїв Небесної Сотні у соборі Святої Катерини провів настоятель церкви протоієрей Роман Кіник.

Присутні вшанували пам'ять загиблих та поклали квіти до пам'ятника «Борцям за волю і незалежність України», що поблизу Катерининської церкви, та до стели Героям Небесної Сотні.

У меморіальних заходах взяв участь духовий оркестр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

За інформацією відділу інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради


QR-Code generated with LudwigQRCode