ДО ДНЯ ПАМ’ЯТІ ТА ПРИМИРЕННЯ І ДНЯ ПЕРЕМОГИ

2019.05.09_Пагорб Слави

У День пам’яті та примирення та в День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в Чернігові відбулася низка пам’ятних заходів за участю громадськості, представників влади, ветеранських організацій, військовослужбовців, національно-культурних товариств та духовенства. Вшанували  земляків також і музиканти Духового оркестру та артисти Академічного народного хору Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

8 травня 2019 року в колишньому урочищі Подусівка, де в роки ІІ Світової війни відбулися масові розстріли мирних громадян,  учасники жалобного заходу вклонилися та поклали квіти до обеліску «Меморіалу на честь мирних жителів Чернігова, розстріляних фашистами у 1941-1943 роках» та до пам’ятника загиблим ромам. Заупокійну молитву відправив настоятель храму Святої Великомучениці Катерини Православної церкви України протоієрей Роман Кіник. Хвилиною мовчання всі присутні віддали шану жертвам розправи нацистських карателів та встановили лампадки на плити пам'яті загиблих.

9 травня 2019 року в урочищі Кривулівщина під час пам’ятного заходу з нагоди 74-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні чернігівці вшанували пам’ять близько 20 тисяч загиблих цивільних місцевих жителів та військовополонених, які спочивають в 11 братніх могилах.

Центральним же місцем урочистостей у День перемоги став  Меморіал Слави, що на Болдиній горі. Сюди прийшли кілька тисяч чернігівців щоб покласти квіти до Вічного Вогню та вклонитися пам’яті героїв, що боронили Батьківщину від нацистської навали. Тут зібралися представники різних поколінь - ветерани війни, воїни-афганці, учасники АТО/ООС, офіцери та солдати ЗСУ, представники держустанов, духовенства, політичних партій і громадських організацій, очільники області і міста.

Учасники церемонії хвилиною мовчання вшанували пам’ять про тих, хто в ті далекі воєнні роки рятував Україну, Європу та світ від нацизму.

Після виконання Духовим оркестром Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм Державного Гімну України пролунали залпи військового салюту.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру
фестивалів та концертних програм
тел.: (0462) 675-431
Фото Віктора Кошмала та прес-служб органів влади

2019.05.08_Подусівка

2019.05.09_Кривулівщина


QR-Code generated with LudwigQRCode