ЧЕРНІГІВЦІ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ВЕЛИКОГО КОБЗАРЯ

2019.05.22_Shevchenko_funeral_anniversary

158-м років тому на Чернечій горі в Каневі перепоховали прах Великого Кобзаря.

Вшановуючи пам'ять генія українського народу, у Чернігові 22 травня 2019 року представники громади області, в тому числі в.о. голови облдержадміністрації Наталія Романова, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, представники державних установ, релігійних та громадських організацій, національно-культурних товариств, делегація Генеральної асамблеї Європейського бюро Міжнародної Ради жінок України пройшли урочистою ходою по Валу та поклали квіти до пам'ятника Тарасові Шевченку. Віддали данину пам’яті Великому Кобзареві і митці обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм на чолі з генеральним директором – керівником художнім, заслуженим діячем мистецтв України Сергієм Теребуном.

Під час заходу прозвучав Державний Гімн України та пісні на вірші Шевченка у виконанні Академічного народного хору обласного філармонійного центру (художній керівник та головний диригент – заслужений діяч мистецтв України Володимир Коцур).

Як зазначалося, Чернігівщина пишається тим, що життя та творчість Тараса Шевченка тісно пов'язано з нашим краєм. Навіть останній шлях Кобзаря з Петербурга до Канева проліг через Чернігівську землю, через ті місця, які Тарас Григорович так любив.

Тарасове слово мобілізувало і мобілізує мільйони українців до боротьби за незалежність своєї країни. Він не був церковним проповідником, але своєю щирою вірою в Бога, гарячими віршами-молитвами вже не одне століття вчить любити Україну.

За матеріалами відділу інформаційного забезпечення

та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату

Чернігівської облради


QR-Code generated with LudwigQRCode