ЮНАКІВ ПРОВОДЖАЛИ НА ВІЙСЬКОВУ СЛУЖБУ...

2019.10.09_Off_to_the_army

46 юнаків — жителів Чернігівщини — 9 жовтня 2019 року проводжали до лав Збройних Сил України та інших військових формувань. Традиційна урочиста церемонія проводів під гаслом “Час нових героїв! Справа нащадків козаків! Вибір справжніх патріотів!”, яку провела артистка обласного філармонійного центру Інна Василенко, відбулася на майданчику біля пам’ятного знаку “Борцям за волю і незалежність України”.

14 жовтня, в день Покрови Пресвятої Богородиці — покровительки воїнів, в Україні відзначається День захисника України та День українського козацтва. Урочисті проводи до війська напередодні саме цих знакових для воюючої країни свят — теж свого роду знакова подія. Захист рідної землі завжди був в українського народу найсвятішим обов’язком, а сучасні воїни — спадкоємці нескорених козаків.

Корзина з квітами від учасників заходу була встановлена до пам’ятного знаку “Борцям за волю і незалежність України”. Добрі напутні слова - від вояків, які вже завтра стануть хлопцям братами по зброї, від ветеранів, представників органів влади та духовенства, від матерів і батьків Героїв, серед яких і мати загиблого кавалера ордена «За мужність» III ступеня, артистка обласного філармонійного центру Олена Белеванцева.

І святкові музичні подарунки - вокально-хореографічні композиції у виконанні артистів Академічного народного хору обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм (художній керівник та головний диригент — заслужений діяч мистецтв України Володимир Коцур).

За словами військового комісара обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександра Криворучка, всього восени 2019 року до лав Збройних Сил України, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Державної спеціальної служби транспорту буде відправлено 461 призовник. “100% призовників підуть до навчальних центрів, - підкреслює полковник Криворучко. - Призов йде за планом і проблемних питань немає. Наголошую, жоден призовник не буде проходити службу в зоні проведення Операції об’єднаних сил!”

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм

тел.: (0462) 675-431


QR-Code generated with LudwigQRCode