КАПЕЛА БАНДУРИСТІВ НА ПАМ'ЯТНИХ ЗАХОДАХ ДО 160-РІЧЧЯ ПЕРЕПОХОВАННЯ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА

2021.05.22_160_anniversary_of_Shevchenko_s_reburial

Пісні на слова Великого Кобзаря у виконанні Капели бандуристів ім. О.Вересая обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм (художній керівник та головний диригент – заслужена артистка України Раїса Борщ, головний хормейстер – заслужений працівник культури України Микола Борщ) лунали сьогодні, 22 травня 2021 року, на Чернігівському Валу. Тут відбулися пам'ятні заходи до 160-ї річниці перепоховання Тараса Шевченка на Чернечій горі в Каневі.

Життя і творчість Тараса Шевченка тісно пов'язані з Сіверським краєм. Навіть останній шлях Великого Кобзаря з Петербурга до Канева у 1861 році проліг через Чернігівську землю.

Вшановуючи пам'ять світоча українського народу, представники органів державної влади, місцевого самоврядування, релігійних та громадських організацій, мешканці Чернігова та гості міста поклали квіти до пам'ятника Т.Г. Шевченку на Валу. Під час заходу прозвучав Державний Гімн України у виконанні Капели бандуристів ім. О.Вересая.

Заупокійну літію відправив настоятель храму Святої Великомучениці Катерини, секретар Чернігівської Єпархії Православної церкви України отець Роман Кіник.

Завершився захід літературно-мистецькою акцією біля вільного мікрофона. Студенти національного університету «Чернігівський колегіум» ім.Т.Г.Шевченка виготовили семиметровий стилізований рушник із цитатами з віршів Великого Кобзаря, який прикрасив пам'ятник молодого Шевченка.

 

За інформацією відділу інформаційного забезпечення

та зв'язків з громадськістю

виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Використано фото прес-служби Чернігівської міськради


QR-Code generated with LudwigQRCode