ГОЛОВА ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ ОЗНАЙОМИВСЯ З ФІНАЛЬНИМИ РЕМОНТНИМИ РОБОТАМИ У ФІЛАРМОНІЙНОМУ ЦЕНТРІ

28 грудня 2021 року голова Чернігівської облдержадміністрації В’ячеслав Чаус ознайомився з ходом фінальних ремонтних робіт у Чернігівському обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм, що виконуються в рамках програми Президента України “Велике будівництво”. Реалізація проєкту вартістю майже 32 млн грн розпочалася наприкінці 2019 року за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету. Ознайомив голову ОДА з ходом робіт генеральний директор — керівник художній філармонійного центру Сергій Теребун. У зустрічі взяли участь також представники генпідрядників і субпідрядних організацій.

Будівля обласного філармонійного центру — пам’ятка архітектури місцевого значення. За час проведення ремонтних робіт тут були замінені на енергозберігаючі вікна і двері, відреставровано фасад, відремонтовано системи водостоку, покриття тротуару біля будівлі. Встановлено паркан з автоматичними дверима. Нині практично завершено будівельні роботи у дворику, що вже під час літнього концертного періоду постане як експериментальна творча локація для проведення інноваційних культурно-мистецьких заходів.

На фасаді філармонійного центру облаштована вітчизняна система підсвічування, що робить будівлю одним з найяскравіших і найпривабливіших для туристів об’єктів центру Чернігова.

Завершується модернізація сценічного комплексу, що включає сучасну механіку і одяг, звукове, світлове, мультимедійне обладнання. Добігають кінця роботи з облаштування сучасної вентиляційної системи з підігрівом та кондиціюванням, ремонти вхідних тамбурів.

Оновлено концертну залу. Тут проведено загальнобудівельні роботи, встановлено нові крісла, конструкція яких відповідає умовам, необхідним для збереженням унікальної акустики.

Під час реконструкції були враховані і запити людей з особливими потребами: для них передбачені спеціальні місця у глядацькій залі, а в туалетах облаштовані з урахуванням їх потреб санвузли. На часі — встановлення підйомника для доступу до зали маломобільних глядачів.

— Наразі у філармонії залишилося встановити лише підйомник. Адже фізичних бар'єрів на шляху до мистецтва точно не має бути, — наголосив В’ячеслав Чаус та додав, що квитки до філармонійного центру можна придбати у рамках програми "єПідтримка".

Вже 4 січня на сцені оновленого філармонійного центру — музична казка “Попелюшка”.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм


QR-Code generated with LudwigQRCode