ДО ДНЯ ПАМ’ЯТІ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ

Сьогодні, 29 серпня 2022 року, під час мітингу-реквієму з нагоди Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, у виконанні артистів Чернігівського обласного філармонійного центру відбулася жива прем’єра пісні «Сни сонця війни», написаної під час облоги Чернігова.

"29-го серпня і щодня ми маємо пам'ятати про всіх, хто віддав своє життя за незалежність",  – наголосив начальник Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус під час мітингу. Спільно з головою Чернігівської обласної ради Оленою Дмитренко та начальником Державного науково-дослідного інституту випробувань та сертифікації озброєння та військової техніки Геннадієм Пєвцовим начальник ОВА поклав квіти до пам'ятного знаку Борцям за волю та незалежність України. Родинам загиблих представників Інституту було передано державні відзнаки їх рідних.

Перше виконання наживо композиції «Сни сонця війни» (автори – Андрій Ясний і Володимир Попов) стало мистецькою кульмінацією меморіальної акції. Представили твір солісти колективу концертних виконавців обласного філармонійного центру заслужений артист України Сергій Сулімовський та Марина Коваленко і артисти Театру танцю «Екватор» під орудою Віктора Войникова, режисер – Олександр Лаптій. Музично-хореографічна композиція завершилася розгортанням величного Державного Прапора України. Провів захід артист філармонійного центру Дмитро Обєдніков.

 

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру

за інформацією Департаменту інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОВА


QR-Code generated with LudwigQRCode