ВІВАЛЬДІ НА СЛАВУТИЦЬКІЙ СЦЕНІ


Два неймовірних шедеври Антоніо Вівальді – «Пори року» і «Глорія, RV589» – прозвучали 11 березня 2023 року для глядачів у Кіноконцертному комплексі міста Славутич. Цей концерт став продовженням творчої колаборації двох колективів Чернігівського обласного філармонійного центру – Академічного симфонічного оркестру «Філармонія» (художній керівник та головний диригент – заслужений діяч мистецтв України Микола Сукач) та Академічного камерного хору ім. Д.Бортнянського (художній керівник та головний диригент – Іван Богданов).

У першому відділенні концерту «Вечір камерної музики» Академічний симфонічний оркестр «Філармонія» виконав «Пори року» – цикл з чотирьох скрипкових концертів, що є визначальним не тільки в творчості великого італійського композитора, а й в музиці епохи бароко взагалі. Соліст – Михайло Скидан.

Кантата «Глорія, RV589» прозвучала у другому відділенні концерту. У виконанні цього найвизначнішого духовного твору в музичній спадщині Вівальді під диригуванням Ігоря Найдьона об’єдналися оркестр “Філармонія» та камерний хор ім. Д.Бортнянського. «Вівальді об’єднує пристрасних і небайдужих людей в одному пориві барокового колективного музикування», - зазначили артисти.

Виступ чернігівських музикантів славутицькі глядачі зустріли бурхливими оплесками.

Нагадаємо: 25 березня, у суботу, о 15:00 «Вечір камерної музики» з творів Антоніо Вівальді – на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру. Не пропустіть!

Фрагмент концерту:

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм


QR-Code generated with LudwigQRCode