НОВА КОНЦЕРТНА ПРОГРАМА АКАДЕМІЧНОГО СИМФОНІЧНОГО ОРКЕСТРУ “ФІЛАРМОНІЯ”

Велику двочасну концертну програму 7 квітня 2023 року представив глядачам Академічний симфонічний оркестр “Філармонія” Чернігівського обласного філармонійного центру (художній керівник та головний диригент — заслужений діяч мистецтв України Микола Сукач). Під диригуванням Михайла Скидана оркестр виконав прекрасні твори австрійських, французьких, німецьких та іспанських класиків.

Відкрив перше відділення Концерт для альт-тромбону з камерним оркестром Георга Кристофа Вагензейля. Соліст — Сергій Солдатенков. Музика Вагензейля нині не надто відома широкій публіці, а, між тим, його ім’я свого часу стояло поруч з іменами Моцарта та Гайдна. Перу композитора належить чимало чудових творів, серед яких і Концерт для альт-тромбону з камерним оркестром.

Такий твір як Анданте та рондо Франца Доплера — композитора і музиканта, чиєю батьківщиною був Львів, твердо входить до скарбниці флейтової музики. У концерті його виконали солісти колективу Андрій Будзяк, Павло Шевчук (флейта) і Ольга Шадріна (фортепіано).

Ще один твір з популярного флейтового репертуару прозвучав у програмі — Блискуча фантазія на теми опери Ж.Бізе Кармен для флейти та фортепіано Франсуа Борна. Композиторську віртуозність цього твору підкреслили солісти Академічного симфонічного оркестру Павло Шевчук і Ольга Шадріна.

Симфонічна рапсодія для фортепіано та струнних Хоакіна Туріни — видатного представника іспанської музичної школи початку ХХ ст. — завершила перше відділення концертної програми. Солістка — Ольга Шадріна.

У другому відділенні великої концертної програми Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” звучав єдиний твір — Симфонія № 1 до мінор, op. 11 Фелікса Мендельсона. Симфонія, написана Мендельсоном у віці 15 років, і понині вважається одним з найяскравіших, наймасштабніших творів композитора. Глядачі зустріли виконання симфонії довгими оваціями.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм


QR-Code generated with LudwigQRCode