МАЙСТРИ “СІВЕРСЬКИХ КЛЕЙНОДІВ” НА ФЕСТИВАЛІ “ТАНЦЮЮЧА ОСІНЬ”

2023.11.11 Танцююча осінь

10-11 листопада 2023 року у Кривому Розі пройшов XX Всеукраїнський фестиваль хореографічних мистецтв “Танцююча осінь”. До журі конкурсу увійшов і художній керівник та головний диригент Академічного ансамблю пісні і танцю “Сіверські клейноди” Андрій Лоєвець.

“Танцююча осінь-2023 — 20 сезон” зібрала різножанрові колективи, ансамблі, школи, солістів — як самодіяльних, так і професійних — з різних куточків нашої держави. Учасники презентували свою майстерність як в народній хореографії, так і в сучасних танцях.

“Танцююча осінь” — фестиваль, покликаний популяризувати хореографічне мистецтво усіх напрямків. А ще — підвищувати рівень майстерності танцівників і викладачів. Академічний ансамбль пісні і танцю “Сіверські клейноди” Чернігівського обласного філармонійного центру — один з тих вітчизняних колективів, який перебуває в постійному пошуку нових форм вираження розмаїття культури українського народу, в тому числі — танцювальних традицій. Тому невипадково організатори фестивалю запросили до журі, яке очолив знаний режисер та хореограф Костянтин Томільченко, художнього керівника та головного диригента ансамблю Андрія Лоєвця. Андрій Лоєвець та балетмейстер-постановник “Сіверських клейнодів” Марина Мстиславська також провели майстер-клас для учасників фестивалю.

“Фестиваль хореографічних мистецтв “Танцююча осінь” — прекрасний спосіб талановитим українським танцівникам продемонструвати свою майстерність, свої творчі ідеї, — підсумовує результати роботи конкурсу Андрій Лоєвець. — Ми побачили багато цікавих, перспективних виконавців, які прагнуть розвивати хореографічне мистецтво в Україні. У свою чергу ми поділилися з ними своїми напрацюваннями. І певен, такі фестивалі сприяють популяризації мистецтва танцю”.

Відео майстер-класу Андрія Лоєвця і Марини Мстиславської – Анастасія Рябець. Сюжет про майстер-клас і фото – “Перший міський телеканал” (Кривий Ріг).



 

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм


QR-Code generated with LudwigQRCode