ДО ДНЯ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ

2023.11.21

У День Гідності та Свободи небайдужі чернігівці, громадські діячі, представники влади та духовенство зібралися біля стели Героїв Небесної Сотні, щоб згадати події Помаранчевої Революції та Революції Гідності, які змінили хід історії України.

Під час виступів учасники обох Майданів пригадали події десяти- та майже двадцятирічної давнини в Чернігові, взяли участь у поминальній літії та поклали квіти до стели Героїв Небесної Сотні.

В заході взяли участь і представники філармонійного центру.

День Гідності та Свободи відзначається 21 листопада згідно з указом Президента України №872/2014 від 13 листопада 2014 року. Цей день установлено «з метою збереження та донесення до сучасного та майбутнього поколінь інформації про доленосні події в Україні початку ХХІ століття, утвердження ідеалів свободи й демократії, а також віддання шани патріотизму та мужності громадян, які восени 2004-го й у листопаді 2013-го – лютому 2014 року стали на захист демократичних цінностей, прав та свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору».

За повідомленням Чернігівської ОДА


QR-Code generated with LudwigQRCode