“БОЖНИЦЯ” ВІД “АКАДЕМІЇ УКРАЇНСЬКОЇ МУЗИКИ” – В ОБЛАСНОМУ ФІЛАРМОНІЙНОМУ ЦЕНТРІ


Тематичні мистецькі вихідні сезону 2023-24 рр. з культурно-просвітницьким проєктом “Академія української музики” у Чернігові продовжилися 17 грудня 2023 року. “Академія української музики”, як проєкт ГО “Північна Культурна Столиця”, представила на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру музичну програму “Божниця”.

Глядачі, кожен з яких як плату за вхід зробив донат на ЗСУ, у першому відділенні концерту змогли почути, як звучить бандонеон разом з оркестром. Концертну програму в рамках проєкту “Академія української музики” виконав Симфонічний оркестр Чернігівського музичного коледжу імені Л. Ревуцького (диригент – заслужений артист України Олександр Шевчук). Разом з оркестром виступив один з найвідоміших українських баяністів, соліст Національної філармонії України, заслужений артист України Ігор Саєнко. Він, зауважимо, випускник Чернігівського музичного коледжу. У творчості Ігоря Саєнка бандонеон – різновид гармоніки, що став популярним, зокрема, завдяки творам Астора П’яццолли – посідає особливе місце. У першому відділенні концерту прозвучало багато творів Великого Астора. У складі оркестру музичного коледжу були і музиканти АСО “Філармонія” обласного філармонійного центру.

У другому відділенні концерту виступив ансамбль української автентичної музики "Божичі". Колектив презентує старовинну народну музику, зібрану під час фольклорних експедицій. У програмі “Божниця” у виконанні солістів ансамблю прозвучали стародавні колядки та щедрівки, народні пісні та народні романси.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм


QR-Code generated with LudwigQRCode