ГАСТРОЛІ СИМФОНІЧНОГО ОРКЕСТРУ "ФІЛАРМОНІЯ"

ГАСТРОЛІ. СИМФОНІЧНИЙ ОРКЕСТР

З 26 грудня 2016 року по 10 січня 2017 року відбулися гастролі АКАДЕМІЧНОГО СИМФОНІЧНОГО ОРКЕСТРУ "ФІЛАРМОНІЯ". Художній керівник та головний диригент – Заслужений діяч мистецтв України МИКОЛА СУКАЧ. Колектив традиційно відвідав Іспанію та Португалію.

Palau de la Musika. Барселона

Вчетверте за останні роки оркестр зустрічає Новий рік в Іспанії, без снігу, без морозу, але й без тепла сімейного свята.

Довга дорога до Барселони закінчилася концертом в одному з найкрасивіших концертних залів світу – Palau de la Musika. Незважаючи на ранній час – 11 годин ранку, - зала переповнена, публіка вишукана. Грали увертюру Глінки з опери «Руслан та Людмила», сюїту з балету «Лускунчик» Чайковського, 5 симфонію Бетховена. Приймали фейєрично,  оплески переходили в овації.

А ввечері у Таррагоні вже грали програму Штрауса, першу з одинадцяти поспіль. Кожен день нове місто - Більбао, Сантадер, Мадрид, А Коруна, Бадахоз, Касерес, Фаро, Сетубал, Ліссабон, Порто… В деяких були вже втретє, вчетверте. Тепер ми знаємо, що найсмачніші мандарини ростуть у невеличкому селі Палас де-ля Фронтера, де народився Христофор Колумб, що найдивовижніша публіка у Ліссабоні, де ми зіграли за ці роки  7 концертів з різними програмами, як знайти під’їзд до Концертного палацу Ескалуна у Більбао після блукань перед п’ятьма попередніми концертами, що на півдні Португалії по цій порі  +20, що найкраще червоне вино у Іспанії виготовляє фірма Ріоха… Кожен новий концерт – удосконалення майстерності та підвищення самооцінки під бурхливі, тривалі оплески глядачів – кожного концерту п’ять або шість творів на біс.

Нарешті, 1200 кілометрів з Порто до Барселони і знов Palau de la Musika, де ми граємо музику Чайковського: Перший фортепіанний концерт з солісткою з Німеччини, Урочистий марш, Сюїта з балету «Лебедине озеро», увертюра «1812 рік», яку ми не грали у Чернігові з багатьох причин, перша: славити російське військо тепер, це знущатися над пам’яттю загиблих українців, друга: згадуючи спалену під час тієї кривавої кампанії бездарним генералом Кутузовим та  губернатором Растопчиним Москву, пам’ятаєш про зруйнований радянськими військами Хрещатик.

Але контракт є контракт, та й  Чайковський не винуватий.  

По закінченню концерту овації грі оркестру. Стоячи, зал аплодував хвилин 10-12, наче проводжаючи нас у дальню дорогу на зустріч з вами, наші улюблені слухачі!


Заслужений діяч мистецтв України
МИКОЛА СУКАЧ

Буклет 2017. Іспанія

-----
Фото: FundacaoPedroRuivo


QR-Code generated with LudwigQRCode