НАДЄЖДА ВЛАЄВА

24
березень
2017

п'ятниця
19:00

СІВЕРСЬКІ МУЗИЧНІ ВЕЧОРИ

XVII Міжнародний фестиваль класичної музики

ВЕЧІР ФОРТЕПІАННОЇ МУЗИКИ СЕРГІЯ БОРТКЕВИЧА

НАДЄЖДА ВЛАЄВА (м.Нью-Йорк)

В програмі:
С.Борткевич. Шість п'єс-фантазій, опус 61
Три мазурки, опус 64
Югославська сюїта, опус 6
Дванадцять етюдів-новел,опус 29

Надєжда Влаєва народилася в Софії, Болгарія і почала грати на фортепіано у віці п'яти років. У віці 15 років вона виборола перше місце на конкурсі Ліста у м.Лукка, Італія. Серед інших призів і нагород, здобутих Влаєвою, - третя премія на Міжнародному конкурсі імені Ліста в Будапешті і премія Yamaha за краще виконання Брамса в Веймарі.

Пані Влаєва в даний час мешкає в Нью-Йорку, де виступає в Карнегі холі, Роуз холі, в Лінкольн-центрі та в концертному залі Меркін. Гра Надєжди Влаєвої вірізняється винятковою музикальністю та поетичністю. Її  хвилююча віртуозність зібрали гарні відгуки від багатьох всесвітньо відомих музикантів.

Лазар Берман назвав її талант "Богом даний"; Маестро Ханс Граф зауважив, що "її музикальність і глибина її інтерпретації вражають", Арнольд Стейнхардт, керівник струнного квартету Гварнері, оцінив її як "одну з тих людей, що мають видатні здібності, на  які ми чекаємо, але рідко бачимо".

Надєжда Влаєва виступала в якості соліста з оркестрами по всьому світу, серед них  Будапештський симфонічний оркестр, філармонічний оркестр Калгарі, Капела Istropolitana  у Словаччини, симфонічний оркестр Едінбургу, філармонія Вроцлава. Її сольні виступи пройшли з успіхом в численних  північноамериканських і європейських концертних залах. У 2017 році концертний графік  Влаєвої включає в себе зупинки в Німеччині, Швейцарії, Нідерландах, Кіпрі, Україні, Китаї та Японії.

Надєжда Влаєва записала шість компакт-дисків. Її диск транскрипцій Баха на  британській студії "Hyperion Records", був обраний BBC Music Magazine як інструментальний компакт-диск місяця. Його перший трек надихнув на короткий анімаційний фільм "Увертюра", прем'єра якого відбулася в Лінкольн-центрі у Нью-Йорку.  

Диск "Скарбниця російської романтичної фортепіанної музики" отримав такі епітети як  "дійсно натхненний", "вишуканий" ,"карколомний", "надзвичайно гарно зіграний" та "неодмінно симпатичний і музичний" від музичних товариств "Грамофон", "Клавір", "American Guide Record", "International Record Review" та "International Piano" відповідно. Компакт-диск Влаєвої "Фортепіанна музика Ліста" був так само високо оцінений і заробив Гран-прі "Liszt' du Disque". Серед попередніх переможців цієї нагороди — Мауріціо Полліні, Альфред Брендель і Джордж Ціфра.

У 2002 їй було запропоновано записати саундтрек для документального фільму "У пошуках Сезанна» (продюсер  – лауреат премії "Оскар" Аллан Міллер).

Також у 2016 році були записані твори  Владігерова та  був випущений диск записів  творів  Владигерова,  Райчева, Крушева  в складі фортепіанного дуету з піаністкою Івайлою Кіровою. Американський композитор Лоуель Ліберманн написав Ноктюрн № 9 і Варіації на тему Шуберта і присвятив їх пані Надєждє. Влаєва також виконала світові прем'єри кількох нещодавно розшуканих творів невиправдано забутих  композиторів-романтиків Сергія Борткевича та Володимира Дроздова.

Останній альбом Надєжди Влаєвої "Фортепіанна музика Сергія Борткевича", був випущений студією звукозапису "Гіперіон" в 2016 році і був обраний в якості одного з компакт-дисків  року по версії "Musicweb". Він включає в себе і деякі нові роботи, які Влаєва виконувала в Карнегі холі.

Її персональний веб-сайт: www.NadejdaVlaeva.com


Ціна квитків: 40-60 грн.
Тривалість: 1 год. 55 хв.
ЖИВИЙ ЗВУК

Грудень 2017
    
1
Пт
2
Сб
3
Нд
4
Пн
5
Вт
6
Ср
7
Чт
8
Пт
9
Сб
10
Нд
11
Пн
12
Вт
13
Ср
19:00 КАЛЕТА
14
Чт
15
Пт
16
Сб
17
Нд
18
Пн
19
Вт
20
Ср
21
Чт
22
Пт
23
Сб
24
Нд
25
Пн
26
Вт
27
Ср
28
Чт
29
Пт
30
Сб
31
Нд